Afdeling Poli-OK

Voor kleinere oogoperaties onder plaatselijke verdoving komt u naar de poliklinische operatiekamer. Afgekort noemen we dit de Poli-OK. Op de Poli-OK behandelen we bijvoorbeeld het slijmvlies en hoornvlies. Van een conjunctivabiopt tot een abrasio- of MEP-behandeling. Ook bekijken en behandelen we hier de traanwegen. Met een traanafvoersysteem-onderzoek kijken we of de traanwegen open zijn. Op de Poli-OK kunnen we ook het traanpunt wat oprekken. Daarnaast wordt op onze afdeling Poli-OK ook chalazion verwijderd en wordt hier voorlichting en begeleiding gegeven aan patiënten bij wie hun oog moet worden verwijderd. Heeft u hechtingen die verwijderd moeten worden na bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of hoornvliestransplantatie? Dan komt u hiervoor ook naar onze Poli-OK. 

Hoe werkt de Poli-OK?

Uw oogarts verwijst u intern voor behandeling door naar de Poli-OK. Tijdens de behandeling ligt u hier in een comfortabele operatiestoel. Uw oog wordt plaatselijk verdoofd. Dit kan met verdovingsdruppels in het oog zijn, of met een prikje in de oogleden of bij het oog. Tijdens de behandeling bent u dus gewoon wakker. Na de behandeling of het onderzoek mag u meteen weer naar huis. Het is wel belangrijk dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. U mag namelijk vaak zelf niet autorijden die dag. De Poli-OK zelf heeft geen spreekuur. Na de operatie of het onderzoek op onze Poli-OK komt u voor de uitslag of een controle-afspraak dan ook terug bij de oogarts die het onderzoek of de behandeling heeft aangevraagd.

De Poli-OK vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u zich dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

"Op de Poli-OK van Het Oogziekenhuis Rotterdam bereiden we u goed voor op wat we gaan doen. Zo weet u precies wat er gaat gebeuren. Dat helpt."

Kwaliteit

41 medisch specialisten, 126.547 polikliniekbezoeken en 13.382 operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.7