Intake


Tijdens het intakegesprek stellen we vast of een bepaalde ooglidcorrectie bij u kan worden uitgevoerd en welke ooglidcorrectie voor u het meest geschikt is. Er zijn verschillende afwijkingen van de oogleden, de wenkbrauw, de oogkas en de ogen die niet los van elkaar gezien mogen worden. Een bovenooglid kan hangen, maar doordat  de ogen te droog zijn kan het toch ongewenst zijn om een correctie van het hangende ooglid uit te voeren. Bij sommige patiënten kan het beste een wenkbrauwlift worden overwogen, terwijl bij anderen alleen correctie van het huidteveel in de bovenoogleden tot een goed resultaat leidt.

Het intakegesprek bestaat uit twee delen.

  • Allereerst heeft u een persoonlijk adviesgesprek met de oculoplastisch chirurg over de medisch inhoudelijke zaken. Tijdens dit persoonlijk adviesgesprek wordt bepaald of de beoogde ooglidcorrectie uw klachten kan oplossen dan wel aan uw verwachtingen kan voldoen. De oculoplastisch chirurg  neemt daarnaast een aantal zaken met u door zoals uw medisch verleden, welke medicijnen u gebruikt en of u eventuele allergieën heeft en dergelijke.
  • Aansluitend heeft u een gesprek met een van de medewerkers  over de gang van zaken rond de ooglidcorrectie. Het persoonlijk adviesgesprek zal in totaal ongeveer 20 minuten duren. Dit gesprek kan louter informatief zijn of later gevolgd worden door de besproken ingreep.


Bovendien worden de voor- en nadelen van de ooglidcorrectie, eventuele complicaties en risico's met u besproken. Het intakegesprek heeft tot doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.
Houdt u er rekening mee dat cosmetische behandelingen altijd door uzelf betaald moeten worden en niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar?

Kosten

De kosten voor een intakegesprek voor ooglidcorrectie zijn  € 100,-.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen