Vergoeding van uw verzekering


Een bovenooglidcorrectie wordt door de zorgverzekeraars tot de cosmetische chirurgie gerekend en zit niet in het basispakket. De verzekeraar vergoedt de ooglidcorrectie alleen wanneer u daarvoor een aanvullende verzekering heeft en de huid dusdanig over de ooglidrand hangt dat het bovenste gezichtsveld wordt beperkt (medische indicatie). Huidteveel dat geen beperking van het gezichtsveld geeft krijgt geen medische indicatie.
Puur cosmetische ingrepen komen dus helaas voor eigen rekening. Indien er twijfel bestaat of u in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar krijgt u van ons een brief mee die gericht is aan de adviserend geneeskundige van uw zorgverzekering. In deze brief beschrijven we uw afwijkingen. U moet deze brief zelf adresseren aan uw verzekeraar en opsturen, eventueel met een portretfoto. De adviserend geneeskundige beslist aan de hand van onze informatie of u de ingreep al dan niet kunt laten verrichten op kosten van de verzekering. Bij afwijzing wordt er door ons niet met uw verzekering gecorrespondeerd over de juistheid van deze beslissing. Sommige verzekeraars hebben een contract met Het Oogziekenhuis Rotterdam, waardoor geen machtiging hoeft te worden aangevraagd. Dit geldt echter alleen voor medische indicaties.

De vraag of de bovenooglidcorrectie vergoed wordt beschouwen we als een kwestie tussen u en uw verzekeraar. Wanneer vergoeding bij u is afgewezen worden er door ons dus geen aanvullende brieven geschreven of onderzoeken verricht. Zowel van afwijzing als van goedkeuring krijgen zowel u als wij in het algemeen bericht.
Bij goedkeuring wordt u opgeroepen zodra u volgens de wachtlijst aan de beurt bent. Bij afwijzing wordt contact met u opgenomen of u de ingreep voor eigen kosten wilt laten verrichten (zie tarieflijst ooglidcorrecties). In het laatste geval geldt dat de rekening moet zijn voldaan voordat de ingreep wordt uitgevoerd. De wachtlijst voor deze ooglidcorrecties bedraagt slechts enkele weken.

De verzekering hangend ooglid (ptosis)

Correctie van een hangend ooglid wordt door de zorgverzekering tot de cosmetische chirurgie gerekend. Dat betekent dat de verzekering de ingreep alleen betaalt wanneer het hangende ooglid klachten veroorzaakt. Deze klachten zijn o.a. ogen die ('s avonds) dichtvallen, of beperking van het zicht doordat één of beide oogleden voor de pupil hangen. Aangezien de meeste patienten pas komen wanneer dergelijke klachten bestaan geeft de verzekering vrijwel altijd toestemming voor de operatie. U moet deze toestemming echter voorafgaand aan de operatie vragen.
Indien er twijfel bestaat of u in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar krijgt u van ons een brief mee die gericht is aan de adviserend geneeskundige van uw zorgverzekering. In deze brief beschrijven we uw afwijkingen. U moet deze brief zelf adresseren aan uw verzekeraar en opsturen, eventueel met een portretfoto. De adviserend geneeskundige beslist aan de hand van onze informatie of u de ingreep al dan niet kunt laten verrichten op kosten van de verzekering. Bij afwijzing wordt er door ons niet met uw verzekering gecorrespondeerd over de juistheid van deze beslissing. Sommige verzekeraars hebben een contract met Het Oogziekenhuis Rotterdam, waardoor geen machtiging hoeft te worden aangevraagd. Dit geldt echter alleen voor medische indicaties.
Bij afwijzing wordt contact met u opgenomen of u de ingreep voor eigen kosten wilt laten verrichten. In het laatste geval geldt dat de rekening moet zijn voldaan voordat de ingreep wordt uitgevoerd. De wachtlijst voor deze ooglidcorrecties bedraagt slechts enkele weken. U kunt uw voorkeursdata voor de behandeling aan ons doorgeven tijdens de intake.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen