Ooglidcorrectie


Goed zien is niet alleen afhankelijk van de brekingsafwijking of refractie-afwijking van het  lenzensysteem van het oog (bijziendheid of verziendheid) of van een cilindrische afwijking. Goed zien is ook afhankelijk van de stand van de oogleden. De oogleden vervullen een belangrijke taak bij het beschermen van het oog bij bijvoorbeeld felle wind of fel licht.

Cosmetisch zijn de oogleden ook erg belangrijk, aangezien de stand van de oogleden zeer bepalend is voor de uitdrukking van het gezicht. Vaak worden afwijkingen van de oogleden als cosmetisch storend en sociaal hinderlijk ervaren. Dit komt ook doordat de gezondheid en/of fitheid van een persoon vaak wordt afgemeten aan de stand van de oogleden: denk maar aan  de wallen onder je ogen hebben bij moeheid of flauw uit je ogen kijken als je je niet lekker voelt.

Oogziekenhuis Focuskliniek heeft jarenlange ervaring in cosmetische ooglidchirurgie, met name het corrigeren van een hangend bovenooglid of het huidteveel in de boven- en/of onderoogleden. Onze reputatie heeft ertoe geleid dat vele specialisten van elders (oogartsen, plastisch chirurgen, en dermatologen) naar ons verwijzen voor (aanvullende) behandeling van zowel cosmetische als functionele ooglidproblemen.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen