Refractiechirurgie


Refractiechirurgie is een medische specialisatie die zich al tientallen jaren toelegt op de behandeling van brekingsafwijkingen van het oog. Voorheen was dit synoniem voor "ooglaseren" maar in de huidige tijd zijn hier vele behandeling bijgekomen. Refractiechirurgie wil zeggen dat door middel van een operatieve ingreep de refractieafwijking permanent wordt gecorrigeerd met als doel onafhankelijker te worden van een bril of contactlenzen.

Voor heel veel bril-en lenzendragers is refractiechirurgie een goed alternatief voor hun bril of lenzen. Het voordeel van een behandeling is dat je geen last meer hebt van een bril of lenzen. U kunt dus weer makkelijk in bed lezen en u hoeft 's ochtends niet meer gelijk uw lenzen in te doen. Maar denk ook eens aan zwemmen, hardlopen in de regen of tijdens een inspannende fitnessklas.

Ooglaseren versus refractiechirurgie

Ooglaseren is een van de behandelingen binnen de refractiechirurgie. Het plaatsen van implantlenzen valt ook onder dit specialisme. We geven de voorkeur aan het gebruik van deze volledige term, tenzij we het specifiek over een behandeling hebben.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen