Het vooronderzoek


Na de quickscan, waar we in vaststellen of refractiechirurgie voor u een goed alternatief voor uw bril of lenzen zou zijn, nodigen we u uit voor een vooronderzoek. De vooronderzoeken worden uitgevoerd in Oogziekenhuis Focuskliniek.  Dit oogheelkundig onderzoek wordt gedaan door een oogmeetkundige en een oogarts. Er wordt onder andere gekeken naar de sterkte, de grootte van de pupillen, de dikte van het hoornvlies en de hoeveelheid traanvocht.
Naast een oogheelkundig onderzoek worden met u ook uw medische geschiedenis, uw huidige gezondheidstoestand, eventueel medicijngebruik en allergieën besproken.

Voor een betrouwbare vaststelling van de brekingsafwijking van uw ogen dient u uw contactlenzen voor het onderzoek enige tijd uit te laten: voor harde zuurstofdoorlatende contactlenzen is deze termijn vier weken en voor zachte lenzen twee weken.
Eventueel kan het vooronderzoek plaatsvinden in twee stappen (oog-voor-oog) als het voor u bezwaarlijk is om beide lenzen tegelijk uit te laten.

Bij het vooronderzoek krijgt u oogdruppels toegediend waardoor de pupillen wijd worden. Sommige mensen zien hierdoor enige tijd wazig. Dit effect kan tot 48 uur na het vooronderzoek aanhouden. Autorijden direct na het vooronderzoek is dan ook uitgesloten, neemt u daarom een begeleider mee.

Afsluitend aan alle onderzoeken, heeft u met uw behandelende oogarts een afsluitend gesprek. Tijdens dit gesprek hoort u of u in aanmerking komt voor refractiechirurgie, wat de te behalen resultaten zullen zijn en welke behandeling voor u het meest geschikt is.  U kunt na dit vooronderzoek direct een behandeling plannen.

Het vooronderzoek duurt ongeveer anderhalf  tot twee uur.

Korting

Wanneer u per 1 januari 2012 verzekerd bent bij een van de onderstaande zorgverzekeraars krijgt u
10 % korting op de kosten van het vooronderzoek.

- UVIT ( Univé, VGZ, IZZ/IZA en Trias)
- CZ

Kosten

De kosten voor het vooronderzoek zijn € 100,-.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen