Lezen en zien met hulpmiddelen tijdens uw behandeling van maculadegeneratie


Lezen en zien met hulpmiddelen tijdens uw behandeling van maculadegeneratie

U bent vanwege maculadegeneratie onder behandeling bij uw oogarts. Wilt u beter kunnen lezen, uw hobby uitoefenen of de ondertiteling van uw favoriete televisieprogramma kunnen lezen? Vaak is het al tijdens de behandeling mogelijk om beter te zien met een (optisch vergrotend) hulpmiddel. U kunt hiervoor terecht bij een specialist van Ergra Low Vision. De specialist bespreekt graag met u de mogelijkheden. Het kan ook voorkomen dat uw ogen tijdens het behandelingstraject
extra gevoelig voor licht worden, waardoor u contrast- en/of kleurverlies kunt ervaren.
Ook hiervoor zijn hulpmiddelen te verkrijgen.

Werkwijze

Na uw eerste afspraak op de polikliniek van Het Oogziekenhuis Rotterdam gaat u naar de specialist van Ergra Low Vision. De specialist geeft u informatie over de diverse hulpmiddelen waarmee u wellicht beter kunt zien. Indien nodig wordt u hierna ingepland voor een low vision-onderzoek.

Het low vision-onderzoek

Tijdens het low vision-onderzoek bepaalt de specialist van Ergra Low Vision uw gezichtsvermogen. De specialist van Ergra Low Vision bespreekt met u de mogelijkheden om beter te kunnen zien. Hierbij kunt u uw specifieke wensen kenbaar maken. U test vervolgens samen met de specialist diverse hulpmiddelen uit. Vervolgens wordt beoordeeld met welke hulpmiddel(en) u beter kunt zien. De hulpmiddelen vallen binnen de basisverzekering; de specialist zorgt voor de aanvraag en de vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Bij levering van uw hulpmiddel krijgt u persoonlijke uitleg over het gebruik. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 30 minuten. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen wij u uw brillen, loepen, loepbrillen en zonnebrillen mee te nemen. Tijdens het onderzoek krijgt u veel informatie. Wij adviseren u daarom iemand mee te nemen.

Locaties

Het low vision-onderzoek door Ergra Low Vision kan op twee locaties plaatsvinden. Dit wordt bij het maken van uw afspraak bekend gemaakt.

  • In Het Oogziekenhuis Rotterdam aan de Schiedamse Vest 180 op de begane grond;
  • In het OOGhuis aan de Schiedamse Vest 160 op de begane grond op de Maculapoli.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen
© Ergra Low Vision

Aan welke hulpmiddelen kunt u denken?

  • Een handloep om de etiketten in de supermarkt te lezen;
  • Een tafelloep met verlichting om uw tijdschrift of boek te lezen;
  • Een optisch vergrotende bril om televisie te kijken of om de gezichten op straat te herkennen;
  • Een filterbril tegen het felle zonlicht.
© Ergra Low Vision
© Ergra Low Vision
© Ergra Low Vision
© Ergra Low Vision

Over Ergra Low Vision

Ergra Low Vision is al meer dan vijftig jaar specialist op het gebied van low vision in Nederland en Duitsland. Onze specialisten werken in meer dan tweehonderd ziekenhuizen, zorgcentra en oogklinieken en werken nauw samen met ruim vierhonderd oogartsen. Met alle zorgverzekeraars hebben we een overeenkomst.

De kernactiviteiten zijn het geven van advies over en het aanmeten van optische hulpmiddelen voor thuis of op het werk en het verzorgen van optometrische en preventieve onderzoeken in zorgcentra.

Naast de gebruikelijke optische hulpmiddelen kunt u bij Ergra Low Vision ook terecht voor producten die het dagelijks leven kunnen vereenvoudigen of veraangenamen.

Ergra Low Vision is ISO-gecertificeerd.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben of wilt u graag een afspraak maken voor een low vision-onderzoek? Neem dan contact op met de helpdesk van Ergra Low Vison op telefoonnummer 070 - 311 40 70.

Voor meer informatie over Ergra Low Vision kunt u ook terecht op de website www.ikwilbeterzien.nl.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen