Het Oogziekenhuis Rotterdam loopt de marathon


Op 7 april 2019 vindt de jaarlijkse marathon van Rotterdam plaats. Het Oogziekenhuis Rotterdam doet mee aan de estafette bedrijvenloop.

Hoe werkt het?
Samen met collega’s loop je een halve (teams van twee) of kwart (teams van vier) marathon. Je kan zelf beslissen met wie je de marathon gaat lopen. Alleen aanmelden kan ook, dan wordt je ingedeeld in een team met andere collega’s. Voor meer informatie over de marathon, zie de officiële website: www.nnmarathonrotterdam.nl.

Het goede doel: Stichting Leer Anderen Helpen

We lopen de Marathon Rotterdam voor oogzorg in Haïti. Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. Tachtig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Twaalf jaar geleden is Annemarie, tropenarts uit Nederland, naar het noordwestelijke deel van Haïti vertrokken om daar een ziekenhuis op te bouwen. Ze levert zorg aan zo'n 150.000 mensen in het hele gebied. Vier jaar geleden heeft zij een oproep gedaan aan oogartsen in Nederland om oogheelkundige hulp te bieden aan veel patiënten die zij niet kon helpen. Inmiddels is vier keer een oogheelkundig team uitgezonden, mogelijk gemaakt door Stichting "Leer Anderen Helpen". Per missie werden 600-800 patiënten gezien en zo'n 60 cataractoperaties verricht. Door een samenwerking met Stichting Zienderogen konden ook honderden patiënten een bril krijgen. Om mogelijk te maken dat de missie naar Haïti (minimaal) jaarlijks gecontinueerd wordt, willen we met de sponsorloop geld ophalen voor Stichting Leer Anderen Helpen.

Wil jij een bijdrage leveren aan oogzorg in Haïti? Haal jij met je team het grootste sponsorbedrag op?

Stichting Running Blind

Stichting Running Blind koppelt slechtziende of blinde lopers aan een buddy om sport te faciliteren voor mensen met een visuele beperking. Benieuwd hoe dat werkt? Samen met John Stoop, vertegenwoordiger van Stichting Running Blind Rotterdam, organiseren we begin februari een training waarbij je kunt ervaren hoe het is om iemand te begeleiden. Mocht je interesse hebben, dan kan je je als buddy opgeven en vervolgens wordt bekeken of een slechtziende of blinde hardloper samen de uitdaging aan wil gaan. Kijk op www.runningblind.nl voor meer informatie.

Kosten

De administratiekosten bedragen 25 euro. Dit is inclusief een hardloop T-shirt en lunch na de marathon. Daarnaast kan je vrijblijvend een bijdrage schenken aan het goede doel.

Contact

Bij vragen of opmerkingen, mail naar Juleke Majoor (j.majoor@oogziekenhuis.nl).
Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen