Het Oogziekenhuis Rotterdam loopt de marathon


Op 7 april 2019 vindt de jaarlijkse marathon van Rotterdam plaats. Het Oogziekenhuis Rotterdam doet mee aan de estafette bedrijvenloop.

Hoe werkt het?
Samen met collega’s loop je een halve (teams van twee) of kwart (teams van vier) marathon. Je kan zelf beslissen met wie je de marathon gaat lopen. Alleen aanmelden kan ook, dan wordt je ingedeeld in een team met andere collega’s. Voor meer informatie over de marathon, zie de officiële website: www.nnmarathonrotterdam.nl.

Het goede doel: oogzorg in Haïti

We lopen de Marathon Rotterdam voor oogzorg in Haïti. Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. Tachtig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Twaalf jaar geleden is Annemarie, tropenarts uit Nederland, naar het noordwestelijke deel van Haïti vertrokken om daar een ziekenhuis op te bouwen. Ze levert zorg aan zo'n 150.000 mensen in het hele gebied. Vier jaar geleden heeft zij een oproep gedaan aan oogartsen in Nederland om oogheelkundige hulp te bieden aan veel patiënten die zij niet kon helpen. Inmiddels is vier keer een oogheelkundig team uitgezonden, mogelijk gemaakt door Stichting "Leer Anderen Helpen". Per missie werden 600-800 patiënten gezien en zo'n 60 cataractoperaties verricht. Door een samenwerking met Stichting Zienderogen konden ook honderden patiënten een bril krijgen. Om mogelijk te maken dat de missie naar Haïti (minimaal) jaarlijks gecontinueerd wordt, willen we met de sponsorloop geld ophalen voor Stichting Leer Anderen Helpen..

Wil jij een bijdrage leveren aan oogzorg in Haïti? Haal jij met je team het grootste sponsorbedrag op?

De trainingen zijn van start gegaan

Vanaf eind januari wordt er getraind op donderdag (17:30 uur) en zaterdagochtend (10:00 uur), met een ervaren trainer. Etiënne heeft meer dan 40x een marathon gelopen en weet daarnaast alles over voeding rondom en verbranding tijdens het lopen. Per training wordt gekeken naar het niveau van de aanwezigen en wordt een trainingsschema opgesteld. Zodra je je opgeeft voor de Marathon Rotterdam, houden we je op de hoogte van de meest actuele trainingsplannen.

Workshop met stichting Running Blind

Stichting Running Blind koppelt slechtziende of blinde lopers aan een buddy om sport te faciliteren voor mensen met een visuele beperking. Benieuwd hoe dat werkt? Samen met John Stoop, vertegenwoordiger van Stichting Running Blind Rotterdam, organiseren we op 13 februari om 18:00 uur een workshop, waarbij je kunt ervaren hoe het is om iemand te begeleiden. Je kunt je hiervoor vrijblijvend opgeven, ook als je nog niet besloten hebt of je mee wil lopen met de Marathon Rotterdam. Na het voltooien van de workshop, kun je je opgeven als buddy en wordt gekeken of het mogelijk is je te koppelen aan een slechtziende of blinde loper om (een deel van) de Marathon Rotterdam te lopen!

Je kunt je opgeven voor de workshop door een mail te sturen aan: j.majoor@oogziekenhuis.nl.

Kosten

De administratiekosten voor de inschrijving bedragen 25 euro. Dit is inclusief trainingen, de workshop met Running Blind, een hardloop T-shirt en lunch na de marathon.

Daarnaast is het de bedoeling dat je sponsorgeld ophaalt voor het goede doel en kun je uiteraard zelf een bijdrage leveren. Na inschrijving ontvang je meer informatie over hoe je dit aan kunt pakken.

Contact

Bij vragen of opmerkingen, mail naar Juleke Majoor (j.majoor@oogziekenhuis.nl).

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen