Neem bij ieder bezoek een actueel medicatieoverzicht mee

Een medicatieoverzicht is een overzicht van medicijnen die u in de afgelopen drie maanden heeft gebruikt. Bij elk medicijn staat vermeld in welke sterkte en dosering u deze gebruikt. Daarnaast staan ook eventuele allergieën en ernstige bijwerkingen van medicijnen op het overzicht vermeld.

Haal uw medicatieoverzicht op bij uw apotheek

Het medicatieoverzicht is verkrijgbaar bij uw apotheek. Zij printen de lijst gratis voor u uit.

Houd uw medicatieoverzicht volledig

Controleer met de apothekersassistent of alle medicijnen die u gebruikt op het overzicht staan. Mist u nog medicijnen op de lijst, geef dit dan door aan de apotheek. Ook medicijnen die u heeft gekocht zonder recept moeten op het overzicht staan. Denk hierbij aan paracetamol of andere pijnstillers zonder recept en (homeopathische) medicijnen van een drogist.

Houd uw medicatieoverzicht actueel

Beschik altijd over een actueel medicatieoverzicht. Controleer met de apothekersassistent of de lijst nog juist is. Zijn er wijzigingen in uw medicijngebruik, geef dit dan door aan uw apotheek. Wanneer u naar Het Oogziekenhuis Rotterdam komt, mag een medicatieoverzicht niet ouder zijn dan zes maanden.

Neem een actueel medicatieoverzicht mee naar elke afspraak

Door een actueel medicatieoverzicht mee te nemen naar het ziekenhuis kunt u er zelf aan bijdragen dat uw behandeling veiliger wordt en vergissingen worden voorkomen. Het is belangrijk dat alle artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners precies weten welke medicijnen u gebruikt. Dit kan namelijk invloed hebben op de manier waarop u wordt onderzocht en behandeld.

Mocht u geen actueel medicatieoverzicht bij u hebben, dan vragen wij u deze alsnog bij de eerstvolgende afspraak mee te nemen.