App OOGdruppelen


App OOGdruppelen

Ruim 20.000 patiënten van Het Oogziekenhuis Rotterdam moeten vanwege hun oogaandoening oogdruppelen. Dit kan van tijdelijke aard zijn - voor of na een operatie - of soms levenslang moeten worden volgehouden. Bij het oogdruppelen is het essentieel dat dit met de juiste techniek en regelmaat gebeurt. Alleen dan kan een veilige, hygiënische en effectieve behandeling gegarandeerd worden. Dit vraagt van de druppelgebruiker veel toewijding en in de praktijk blijkt dat de meeste mensen op een verkeerde manier druppelen. Om deze redenen heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam de app OOGdruppelen ontwikkeld.

De app OOGdruppelen is te vinden in de App Store en Google Play. De app biedt een uitgebreide oogdruppelinstructie, waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe u bij uzelf of bij een ander moet druppelen. De instructie is universeel en dus voor iedere oogdruppelgebruiker van toepassing. Daarnaast beschikt de app over een herinneringsfunctie, zodat u aan de hand van uw eigen ingestelde tijden weet wanneer u moet druppelen.

Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt de app kosteloos aan, om zo de algehele kwaliteit van druppelen in Nederland te kunnen verhogen.

De app is ontwikkeld in samenwerking met Connect Holland en Ritzen-Design-Consult en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Coolsingel.

Download de app kostenloos

Hoofdmenu, daaronder een overzicht van eerstvolgende druppelmomenten
Een stap uit de oogdruppelinstructie. Een voordeel is dat elke stap kan worden voorgelezen.
Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen