Opleiding tot oogarts


Het Oogziekenhuis Rotterdam verzorgt de opleiding tot oogarts die vijf jaar duurt. Dit betreft een opleiding tot medisch specialist, na het voltooien van de studie Geneeskunde. De opleiding tot oogarts wordt gecontroleerd door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten, onderdeel van het KNMG.
 
De arts-assistenten (aios) die deze opleiding volgen zijn in dienst van Het Oogziekenhuis. In de opleiding komen alle aspecten van de oogheelkundige zorg aan bod, zowel op poliklinisch als op klinisch gebied. Een beginnend assistent zal in eerste instantie ingewerkt worden op de Acute Oog Zorg waar een grote variatie aan oogaandoeningen aan bod komt.

In Het Oogziekenhuis Rotterdam is sprake van een uitgebreide subspecialisatie, wat betekent dat alle subspecialismen in de opleiding aan bod komen, zoals afwijkingen aan de cornea, retina, orbita en uveïtis en glaucoom. Verder wordt de arts-assistent onderwezen op het gebied van o.a. de fluorescentieangiografie, elektroretinografie, echografie en orthoptie; het leren uitvoeren van oogoperaties is een belangrijk onderdeel, evenals participatie in wetenschappelijk onderzoek. 

Opleider en verantwoordelijke voor de opleiding van de arts-assistenten is Prof. Dr. J.C. van Meurs en plaatsvervangend opleider Prof. Dr. A.D.A. Paridaens. Sollicitatiebrieven (met CV) dienen gestuurd te worden naar Prof. Dr. J.C. van Meurs, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Postbus 70030, 3000 LM Rotterdam.  U kunt een aan Prof. van Meurs gerichte sollicitatie ook verzenden via de secretaresse, Michelle van der Linden (m.vanderlinden@oogziekenhuis.nl).  
Het is ook mogelijk om in Het Oogziekenhuis Rotterdam een fellowship te volgen of een stage te lopen.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen