Opleiding tot Oogarts


Het Oogziekenhuis Rotterdam levert tweede- en derdelijnszorg, verzorgt de opleiding tot oogarts en verricht innovatief onderzoek. Er werken circa 550 medewerkers en artsen. Jaarlijks worden circa 14.500 operaties uitgevoerd en 150.000 patiënten poliklinisch gezien.

Center of Excellence; als het enige zelfstandige oogziekenhuis van Nederland legt Het Oogziekenhuis Rotterdam de lat hoog. Innovatie, klantgerichtheid en kwaliteit, daar draait het om.

Het Oogziekenhuis Rotterdam verzorgt een groot deel van de reguliere oogheelkundige zorg van de regio Rijnmond en fungeert daarbij als een doorverwijscentrum met sterk ontwikkelde subspecialisaties. Naast klinisch gebonden onderzoek vindt er meer basaal wetenschappelijk onderzoek plaats, in verschillende samenwerkingsverbanden. In deze setting speelt de opleiding tot oogarts een belangrijke rol. Het Oogziekenhuis Rotterdam zoekt daarom:


Ambitieuze artsen In opleiding


De opleiding

Het Oogziekenhuis Rotterdam verzorgt de opleiding tot oogarts die vijf jaar duurt. Dit betreft een opleiding tot medisch specialist, na het voltooien van de studie Geneeskunde. De opleiding tot oogarts wordt gecontroleerd door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten, onderdeel van het KNMG.
De arts-assistenten (aios) die deze opleiding volgen zijn in dienst van Het Oogziekenhuis. In de opleiding komen alle aspecten van de oogheelkundige zorg aan bod, zowel op poliklinisch als op klinisch gebied. Een beginnend assistent zal in eerste instantie ingewerkt worden op de Acute Oog Zorg waar een grote variatie aan oogaandoeningen aan bod komt.

In Het Oogziekenhuis Rotterdam is sprake van een uitgebreide subspecialisatie, wat betekent dat alle subspecialismen in de opleiding aan bod komen, zoals afwijkingen aan de cornea, retina, orbita en uveïtis en glaucoom. Verder wordt de arts-assistent onderwezen op het gebied van o.a. de fluorescentieangiografie, elektroretinografie, echografie en orthoptie; het leren uitvoeren van oogoperaties is een belangrijk onderdeel, evenals participatie in wetenschappelijk onderzoek. 

Sollicitatie
Opleider en verantwoordelijke voor de opleiding van de arts-assistenten is Prof. Dr. J.C. van Meurs en plaatsvervangend opleider Prof. Dr. A.D.A. Paridaens. Sollicitatiebrieven (met CV) dienen gestuurd te worden naar Prof. Dr. J.C. van Meurs, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Postbus 70030, 3000 LM Rotterdam.  U kunt een aan Prof. van Meurs gerichte sollicitatie ook verzenden via de secretaresse, Michelle van der Linden (m.vanderlinden@oogziekenhuis.nl).

Een referentie- en internet-check zullen onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Op alle sollicitatieprocedures is het privacy beleid voor werving en selectie van toepassing. Zie hiervoor de privacyverklaring op onze website onder “Werken bij ons”.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen