Opleidingen in Het Oogziekenhuis


Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt diverse opleidingsmogelijkheden aan: een oogheelkundige opleiding voor verzorgenden en verpleegkundigen, een oogheelkundige opleiding voor ondersteunend/administratief personeel en stageplaatsen voor technisch oogheelkundig assistenten in opleiding, verpleegkundigen en doktersassistenten.

Leergang Oogheelkunde

De Leergang is ontwikkeld voor deelnemers op verzorgend of verpleegkundig niveau. In 15 modules komen alle aspecten van de oogheelkunde aan bod, maar ook onderwerpen als patiëntenvoorlichting en nazorg. Elk jaar in september gaat de Leergang van start. Elke 3 weken op woensdagavond van 16.30 tot 19.30 uur krijgen de deelnemers les. Zij bereiden zich vooraf voor via e-learning. Daarnaast volgen de deelnemers stages in Het Oogziekenhuis en voeren zij een groepsopdracht uit. De opleiding wordt afgerond met een kennistoets.

De Leergang is niet alleen voor medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Ook verzorgenden en verpleegkundigen van andere ziekenhuizen kunnen deze opleiding of losse modules van de opleiding volgen.

Bent u geïnteresseerd in een studiegids, dan kunt u deze vrijblijvend aanvragen. Voor meer informatie neemt u contact op met onze onderwijscoördinator Linda de Buijzer, l.debuijzer@oogziekenhuis.nl, telefoonnummer 010 - 401 77 16.

Opleiding Wegwijs in de oogheelkunde

Voor administratief en/of ondersteunend personeel bieden wij de opleiding Wegwijs in de oogheelkunde aan. In zes avonden worden de deelnemers wegwijs gemaakt in de oogheelkunde. Ook komt de financiering van de zorg, patiëntenvoorlichting en spoedeisende oogheelkundige zorg aan bod. De opleiding start twee keer per jaar in februari en september. Deelnemers krijgen elke twee weken les op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur. Zij bereiden zich voor via elearningmodules. Een stage van een dagdeel maakt onderdeel uit van de opleiding. De opleiding wordt afgerond met een kennistoets.

Ook wanneer u niet werkzaam bent in Het Oogziekenhuis kunt u deze opleiding of losse modules van de opleiding volgen. Binnenkort hopen we de opleiding ook via e-learning aan te kunnen bieden! U kunt een informatiefolder van deze opleiding vrijblijvend aanvragen. Voor meer informatie neemt u contact op met onze onderwijscoördinator Linda de Buijzer, l.debuijzer@oogziekenhuis.nl, tel. 010 - 401 77 16.

Stageplaatsen

Het Oogziekenhuis Rotterdam wil graag bijdragen aan het opleiden van personeel in de zorg. Daarom bieden wie voor diverse studenten stageplaatsen aan.

Verpleegkundige

Wij zijn een erkend werkleerbedrijf voor verpleegkundigen. Elk jaar bieden wij meerdere stageplaatsen aan voor studenten van de Beroeps Opleidende Leerweg-opleidingen (BOL) verpleegkunde. De stageplaatsen worden ingevuld in samenwerking met diverse ROC's. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijkopleider Tinie van der Linden (t.linden@oogziekenhuis.nl).

Doktersassistente

We zijn een erkend werkleerbedrijf voor doktersassistenten. Elk jaar bieden we enkele stageplaatsen aan voor studenten van de Beroeps Opleidende Leerweg-opleidingen (BOL) doktersassistente. De stageplaatsen worden ingevuld in samenwerking met diverse ROC's. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijkopleider Tinie van der Linden (t.linden@oogziekenhuis.nl).

Technisch Oogheelkundig assistent (TOA)

Wij zijn een erkend werkleerbedrijf voor TOA's. Voor meer informatie kunt u mailen naar opleidingen@oogziekenhuis.nl.

Overig

Stagiaires of afstudeerders van andere opleidingen zijn ook welkom in ons ziekenhuis. Denk aan een plek op onze P&O-afdeling, de Facilitaire Dienst of bij het Stafbureau. Stuur een open sollicitatie naar solliciteren@oogziekenhuis.nl en we laten zo snel mogelijk weten of u terecht kunt.

Opleiding tot oogarts

Voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden tot oogarts verwijzen we u naar 'Opleiding tot oogarts'.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen