Optometristen


(De informatie op deze pagina is openbaar, maar wel specifiek bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg.)

Directe verwijzing naar het ziekenhuis door een optometrist

Enkele zorgverzekeraars accepteren naast een verwijzing van huisarts of medisch specialist ook een verwijzing van een optometrist (met AGB-code). Bent u optometrist? Dan adviseren wij u en uw patiënt bij de keuze voor Het Oogziekenhuis Rotterdam voorafgaand de verzekeringsvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar.  

 

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft met het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden. 

 

Wanneer een verwijzing van een optometrist door de zorgverzekeraar van de patiënt niet wordt geaccepteerd moet u uw patiënt eerst verwijzen naar de huisarts. De huisarts moet zorgen voor een juiste verwijzing voor uw patiënt naar het ziekenhuis.

 

Optometristen Collectief Rijnmond

Het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) is een samenwerkingsverband van meer dan 80 hbo-opgeleide optometristen werkzaam in de betere optiekbedrijven in de regio Rijnmond. De optometristen van het OCR hebben met elkaar en met Het Oogziekenhuis Rotterdam kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden. Daarnaast worden regelmatig scholingsavonden georganiseerd om elkaar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde. Voor de doorverwezen klanten heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam speciale spreekuren ingericht. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd binnen twee weken een afspraak in het ziekenhuis hebben. Wilt u meer informatie over OCR, welke optiekzaken bij het OCR zijn aangesloten en hoe u zelf kunt aansluiten bij het OCR kijk op: www.oogzorgspecialisten.nl. 


Telefoonnummer Het Oogziekenhuis voor verwijzers

Met vragen of voor het verwijzen of insturen van een patiënt kunt u contact opnemen via het specifieke nummer voor verwijzers van het Klantcontactcentrum: 010 401 77 18


Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen