Parkeerservice (valet parking)


Het Oogziekenhuis Rotterdam is het eerste ziekenhuis in Nederland met een unieke service voor bezoekers en patiënten. Het ziekenhuis biedt een parkeerservice: u stapt voor de deur uit en een chauffeur parkeert uw auto.

Hoe werkt het?

De parkeerservice van Het Oogziekenhuis is opgezet samen met Jeeves, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gemaksdiensten, waaronder de parkeerservice. De service die is opgezet voor Het Oogziekenhuis is goed vergelijkbaar met die van een hotel.

Voor de entree van Het Oogziekenhuis staan twee herkenbare chauffeurs. U stopt voor de ingang en geeft de sleutels van uw auto aan hen. Zij zetten uw auto in de parkeergarage. Van hen krijgt u een kaartje dat u nodig heeft als u weer naar huis gaat. Vervolgens gaat u naar uw afspraak in Het Oogziekenhuis. Als u klaar bent betaalt u bij één van de chauffeurs en uw auto wordt voorgereden.
U kunt niet reserveren voor de service.

Helaas is het voor bestuurders van een (rolstoel) bus niet mogelijk om gebruik te maken van de parkeerservice in verband met het ruimtegebrek in de parkeergarage en op de Baan.  

Kosten

De parkeerservice kost € 9,95 (wijzigingen voorbehouden). Dit is inclusief parkeerkosten. Let op: u kunt uitsluitend met uw pinpas betalen. 

Tijden

De service wordt aangeboden op maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 17.30 uur.

De chauffeurs zijn tot 17.30 uur aanwezig. We vragen u om na dit tijdstip zelf uw auto van de parking te halen. U ontvangt van onze baliemedewerker uw sleutels retour. Ook vertelt de baliemedewerker u waar uw auto geparkeerd staat:

  • Apcoa parkeergarage:
    Wanneer u in de Apcoa parkeergarage geparkeerd staat ontvangt u bij uw sleutel een inrijkaart en een uitrijkaart. Bij de parking steekt u beide kaarten , in willekeurige volgorde,  in de betaalautomaat. U krijgt één kaartje terug. Dit is dan uw uitrijkaart.
  • Parking aan de Baan:  
    Staat u op de parking aan de Baan dan heeft u geen kaarten nodig.

Achterliggende visie

Het Oogziekenhuis Rotterdam besteedt veel aandacht aan angstreductie. Met deze service wil het ziekenhuis de patiënten een stukje rust bieden. Een minder nerveuze of angstige patiënt is rustiger, luistert beter en herstelt daardoor vaak sneller.

De parkeerservice van Het Oogziekenhuis Rotterdam is goed vergelijkbaar met de 'valet parking' van een hotel. Deze gastvrije benadering past helemaal binnen de patiëntgerichte visie van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Inspiratie werd opgedaan bij collega instellingen in het buitenland, waar dergelijke services al langer bestaan. Moderne ziekenhuizen willen behalve kwaliteit ook steeds meer service bieden.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen