Transmurale Glaucoom Zorg (TGZ)


Het project 'Transmurale Glaucoom Zorg' (TGZ) is een samenwerkingsverband tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam en optiekbedrijven in de regio Rijnmond. Hierbij werken de optometristen die niet werkzaam zijn in het ziekenhuis, maar juist in hun eigen optiekzaak, nauw samen met huisartsen en oogartsen. Kwaliteit van patiëntenzorg staat voorop. De optometristen hebben een intensieve bijscholing gevolgd en zijn na examinering gecertificeerd door Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Samenwerking vindt op verschillende manieren plaats. Zo worden de onderzoeksresultaten door de optometrist verkregen beoordeeld door Het Oogziekenhuis Rotterdam. Indien nodig wordt op basis van die onderzoeksresultaten direct een afspraak op in Het Oogziekenhuis bij de glaucoomspecialist ingepland. Het Oogziekenhuis Rotterdam koppelt haar bevindingen terug aan de optometrist.

Het Oogziekenhuis Rotterdam streeft door middel van Het Oogzorgnetwerk naar een integratie van de oogzorg van de diverse aanbieders in de regio. Het TGZ past uitstekend binnen deze netwerkvorming.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen