Cataractcentrum

Heeft u staar? De medische term hiervoor is cataract. In het Cataractcentrum van Het Oogziekenhuis werken dan ook de experts in staar. Deze superspecialisten weten alles van deze oogziekte en de juiste behandeling. Door de focus op staar kan het Cataractcentrum bijzondere behandelingen bieden, zoals een laserbehandeling bij nastaar. Staarpatiënten uit de regio kunnen natuurlijk bij ons terecht. Collega-oogartsen uit het hele land sturen staarpatiënten met een minder vaak voorkomende situatie ook naar ons door.

Werkwijze Cataractcentrum

Bij uw eerste bezoek zal de oogarts gespecialiseerd in cataract u nogmaals op staar controleren. Daarna krijgt u een lensmeting. Samen met de optometrist bepaalt u vervolgens wat de juiste lens voor u is. De verpleegkundige bespreekt de staaroperatie met u en plant als dit mogelijk is de operatie met u. Voor de operatie komt u naar het Dagcentrum. De dag na de operatie bellen we u om te horen hoe het met u gaat. Na 4 weken komt u weer bij ons terug voor de controleafspraak.

Het Cataractcentrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

Kwaliteit

24 gespecialiseerde oogartsen, 13.598 polikliniekbezoeken en 7.195 staaroperaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.9

Onderzoek in het Cataractcentrum

De specialistische kennis en de vele patiënten die ieder jaar naar het Cataractcentrum komen, maakt belangrijk onderzoek naar staar mogelijk. Ons onderzoek is vaak uniek voor Nederland en ook in het buitenland zijn we vaak koploper. Zo doen onze oogartsen wetenschappelijk onderzoek naar het resultaat op lange termijn van kunstlenzen bij kinderen, bijvoorbeeld met aangeboren staar.

Onze specialisten

Patiëntervaring

Ervaring Frans Tan "Ik zag de mooie groene kleur van de blaadjes van de boom en de nerven van het blaadje. Alle lijnen en contouren waren ook weer scherp. Bij het kijken in de spiegel zag ik de poriën in mijn gezicht en mijn rimpels. Het was net alsof ik een nieuw oog had gekregen!"

 

 

Afspraak maken of verwijzen

Ziet u minder scherp dan u gewend bent? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of bij een optiekwinkel. Met een verwijzing van uw huisarts (en soms de optometrist) kunt u terecht in Het Oogziekenhuis Rotterdam voor staaronderzoek.

Bent u al in behandeling voor staar bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar het Cataractcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam voor een staarbehandeling.

Afspraak maken     Verwijzen

Nieuws

Agenda