Centrum Medische Retina & Uveïtis

Netvliesbeschadigingen ontstaan vaak bij diabetes (suikerziekte) of door slijtage (maculadegeneratie). Ook bij een inwendige oogontsteking (uveïtis) is het belangrijk deze vroeg te ontdekken en snel te handelen. Het Centrum Medische Retina & Uveïtis is hier helemaal op ingesteld. Hier werken de topspecialisten op het gebied van het netvlies (retina) en de macula (gele vlek). Als  expert in uveïtis ontvangen we veel patiënten met verschillende vormen van deze oogziekte. Niet alleen uit de regio, maar ook van collega-oogartsen uit het hele land. Onze kennis dragen we graag over aan de experts van de toekomst. In ons centrum worden algemene oogartsen ook opgeleid tot specialist in medische retina en uveïtis.

Onderzoek binnen het Centrum Medische Retina & Uveïtis

Onze netvlies- en uveïtisspecialisten werken vaak mee ook aan wetenschappelijk onderzoek. Zo wordt de beste zorg voor uw ogen, straks nóg beter. Bijvoorbeeld met een studie naar zeldzame erfelijke oogziektes van het netvlies. Ook blijven we de behandeling van natte maculadegeneratie (MD) en leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD) steeds verder ontwikkelen door onderzoek. Daarbij zetten we ook de kracht van kunstmatige intelligentie in. Om netvliesziekten en oogontstekingen op tijd te ontdekken zijn OCT-onderzoek en OCT-angiografie belangrijke instrumenten. Ook daarin blijven we steeds zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Meer informatie over onze onderzoeken naar de behandeling van maculadegeneratie

Hoe werkt het Centrum Medische Retina & Uveïtis?

U wordt altijd intern door de oogarts verwezen naar ons Centrum Medische Retina & Uveïtis. Een oogarts van een ander ziekenhuis kan u ook rechtstreeks doorverwijzen. Onze oogarts onderzoekt uw netvlies en de macula zorgvuldig. We behandelen steeds vaker natte maculadegeneratie met anti-VEGF-injecties. Bij de behandeling van uveïtis wordt samengewerkt met de specialisten in ziektes van het afweersysteem (immunologen) van het Erasmus MC. Zij hebben een eigen spreekuur in Het Oogziekenhuis Rotterdam. Zo zorgen we samen voor de beste oogzorg voor iedereen.

Het Centrum Medische Retina & Uveïtis vindt u op Schiedamse Vest 160, direct naast  hoofdlocatie Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Kwaliteit

21.500 polikliniekbezoeken in 2019, 6 specialisten in netvlies en uveïtis, 23.000 intravitreale injecties per jaar
Patiënten geven het Centrum Medische Retina & Uveïtis het cijfer 8,7!

Onze specialisten

"Wij zijn 1 van de enige 3 centra in Nederland gespecialiseerd in uveïtis."

Afspraak maken of verwijzen

Ziet u slechter dan u gewend bent of heeft u pijn aan het oog? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of bij een optiekwinkel in de buurt. Met een verwijzing van uw huisarts (en soms de optometrist) kunt u terecht in Het Oogziekenhuis Rotterdam voor meer onderzoek.

Bent al onder behandeling bij een arts in een ander ziekenhuis? Dan kan deze arts u als dat nodig is verwijzen naar het Centrum Medische Retina & Uveïtis van Het Oogziekenhuis Rotterdam voor een behandeling.

Afspraak maken Verwijzen

Nieuws