Corneacentrum

Bij een afwijking of ziekte aan het hoornvlies (cornea) is vaak veel geduld nodig. Veel hoornvliesklachten zijn namelijk moeilijk te behandelen. In het Corneacentrum bundelen we alle kennis over hoornvliesbehandelingen. Ook hebben we veel bijzondere apparatuur in huis voor onderzoek. Zo heeft u de zekerheid dat u hier op de juiste plek bent. Ons centrum heeft daarnaast een eigen corneaverpleegkundige. Deze gespecialiseerde verpleegkundige is extra opgeleid door de cornea-experts in Het Oogziekenhuis Rotterdam. We bieden als oogziekenhuis topzorg bij minder vaak voorkomende of lastig te behandelen hoornvliesproblemen. Collega-oogartsen uit heel Nederland sturen daarom ook patiënten naar ons door.

Onderzoek in het Corneacentrum

Een aantal van onze oogartsen werken ook als wetenschappelijk onderzoeker. Het Oogziekenhuis Rotterdam bouwt zo onder eigen dak aan de nieuwste ontwikkelingen in de zorg voor uw ogen. Zo doen onze hoornvliesexperts onderzoek naar de beste transplantatietechnieken bij hoornvliesdystrofie van Fuchs. Ook lopen er studies naar ooginfecties als Acanthamoeba keratitis en met het herpesvirus. Voor therapieresistente herpesinfecties werken wij samen met de afdeling Virologie van het Erasmus MC.

Hoe werkt het Corneacentrum?

Met de verwijsbrief van uw huisarts of oogarts kunt u een eerste afspraak maken op ons Corneacentrum. De oogarts onderzoekt uw hoornvlies. Soms is dat met een Pentacam of moet er wat slijmvlies op kweek gezet worden. De corneaverpleegkundige is er voor al uw vragen en ondersteunt u in de behandeling. Bijvoorbeeld bij een hoornvliestransplantatie. Zij neemt de tijd om u uitgebreid informatie te geven over wat u te wachten staat. Ook geeft ze u folders mee om thuis rustig na te kunnen lezen. Na de operatie treft u haar weer bij de controleafspraak. Komt er thuis nog een vraag in u op? Dat gebeurt vaak. Die kunt u stellen aan onze telefonische helpdesk. Zie hiervoor de contactgegevens van de corneaverpleegkundige.

Het Corneacentrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 18.679 polikliniekbezoeken en 636 cornea-operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.8

Onze specialisten

Meestvoorkomende behandelingen

Afspraak maken of verwijzen

Ziet u minder scherp dan u gewend bent? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of bij een optiekwinkel. Met een verwijzing van uw huisarts (en soms de optometrist) kunt u terecht in Het Oogziekenhuis Rotterdam voor hoornvliesonderzoek.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar het Corneacentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam voor een hoornvliesbehandeling.

Afspraak maken Verwijzen