Glaucoomcentrum

Glaucoom is een vaak voorkomende oogziekte. Het Oogziekenhuis heeft dan ook een eigen Glaucoomcentrum. Hier onderzoeken en behandelen we glaucoompatiënten uit de regio. We bieden als oogziekenhuis ook topspecialistische zorg bij minder vaak voorkomende, ernstige of lastig te behandelen vormen van glaucoom. Glaucoom als gevolg van een andere oogziekte bijvoorbeeld. Collega-oogartsen uit heel Nederland sturen vaak patiënten naar ons door.

Onderzoek binnen het Glaucoomcentrum

Een aantal van onze oogartsen werkt ook als wetenschappelijk onderzoeker. Het Oogziekenhuis Rotterdam is hierdoor koploper in de vernieuwingen van de oogzorg bij glaucoom. Zo doen onze glaucoomexperts onderzoek naar nieuwe operatietechnieken bij glaucoomoperaties. Ook zet het centrum krachtig in op de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie. Bijvoorbeeld om de gezondheid van het hoornvlies (endotheellaag) beter vast te kunnen stellen. In een groot onderzoeksproject met internationale partners wordt kunstmatige intelligentie ingezet om glaucoom zo vroeg mogelijk op te kunnen sporen.

Hoe werkt het Glaucoomcentrum?

Met de verwijsbrief van uw huisarts of oogarts kunt u een eerste afspraak maken bij ons Glaucoomcentrum. De oogarts onderzoekt dan uw oogdruk, uw oog en vooral ook de gezondheid van de oogzenuw. Glaucoom is meestal een blijvende (chronische) ziekte. Zorg dicht bij huis vinden wij belangrijk. Daarom is Het Oogziekenhuis een samenwerking gestart met geselecteerde optiekzaken in de regio. Is de situatie van uw ogen stabiel na behandeling bij ons? Dan kunt u voor controle terecht bij een optometrist bij u in de buurt. Zo hoeft u minder ver te reizen. Als uw situatie verandert, wordt natuurlijk gewoon weer een afspraak gemaakt in ons Glaucoomcentrum.

Het Glaucoomcentrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak? Meldt u zich dan eerst bij de informatiebalie in de hal.

Kwaliteit

8 gespecialiseerde oogartsen, 22.652 polikliniekbezoeken en 694 glaucoomoperaties in 2023
Patiënten geven het cijfer 8.7

Onze specialisten

Opleiding tot glaucoomspecialist

Onze grote kennis van glaucoom is niet alleen onderdeel van de basisopleiding tot oogarts. Ook oogartsen die superspecialist in glaucoom willen worden krijgen bij ons onderwijs. Het kan daarom zijn dat een oogarts in opleiding (delen van) de behandeling en/of controles uitvoert onder directe supervisie van uw oogarts.

Hans Lemij"Door computers slim in te zetten kunnen we glaucoom steeds vroeger ontdekken. Dat is enorm belangrijk voor het beste resultaat van de behandeling."

Dr. H.G. (Hans) Lemij

Afspraak maken of verwijzen

Ziet u minder dan u gewend bent? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of bij een optiekwinkel in de buurt. Met een verwijzing van uw huisarts (en soms de optometrist) kunt u terecht in Het Oogziekenhuis Rotterdam voor verder glaucoomonderzoek.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar het Glaucoomcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam voor onderzoek en een behandeling.

Afspraak maken Verwijzen

Nieuws

Agenda