KinderOOGcentrum

Kinderen van 0 tot en met 15 jaar worden in Het Oogziekenhuis Rotterdam behandeld in het KinderOOGcentrum. Hier draait alles om het kinderoog en daarmee zijn wij uniek in Nederland. In het team werken niet alleen kinderoogartsen, maar ook orthoptisten en artsen in opleiding tot specialist (aios). Allemaal gebruiken ze kindvriendelijke manieren om uw kind te onderzoeken. Ze kunnen de onderzoeken en behandelingen niet leuker maken, maar wel prettiger en minder eng. De mooie afdeling met speciale plekken voor kinderen van alle leeftijden helpt daar ook bij.

Onderzoek binnen het KinderOOGcentrum

Met alle kennis die we als KinderOOGcentrum al in huis hebben, werken we ook hard aan onderzoek. Een van onze speerpunten is het resultaat op de lange termijn van scheelzien- en staaroperaties bij kinderen. Net als ongelukken aan het oog door vuurwerk. Zo zorgen we niet alleen vandaag voor de beste kinderoogzorg, maar ook in de toekomst. 

Hoe werkt het KinderOOGcentrum?

Jullie eerste afspraak (of intakegesprek) duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Meestal krijgt uw kind dan oogdruppels. Deze moeten minimaal een halfuur inwerken, waardoor de wachttijd kan oplopen. Gelukkig zijn er spelletjes in de wachtkamer en wifi. De orthoptist onderzoekt in de meeste gevallen uw kind. Bij de eerste afspraak kijkt ook altijd een oogarts naar de gezondheid van het oog. Vaak mag uw kind gewoon op schoot blijven zitten tijdens onderzoeken. Het kan zijn dat blijkt dat uw kind een bril of oogpleister moet gaan dragen. Soms is een operatie nodig.  Dat is vaak spannend voor allebei. Als ouder mag u dan ook zo veel mogelijk dicht in de buurt van uw kind blijven. En goed voorbereiden helpt. U kunt meer lezen in onze folder hierover. Ook kunt u samen met uw kind alvast even digitaal rondkijken op de afdeling en in de spreekkamers.

Het KinderOOGcentrum vindt u op Schiedamse Vest 180. Heeft u hier een afspraak met uw kind? Meldt u dan eerst bij balie 15 op de eerste verdieping. Houdt u er rekening mee dat u een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) van uw kind meeneemt. Dit is een paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument. Als u géén legitimatiebewijs bij u heeft, kan de afspraak niet doorgaan.

Digitale reis door het KinderOOGcentrum

Kwaliteit

5 gespecialiseerde oogartsen in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.5

Onze specialisten

Ontdek het KinderOOGcentrum

Fotoreis

Aanmelden bij balie KinderOOGcentrum Het Oogziekenhuis Rotterdam

Stap voor stap zien wat jullie allemaal te wachten staat? Bekijk de fotoreis!

Het KinderOOGcentrum op tv

Klokhuis

Scheel kijkend meisje

Bekijk de uitzending die Klokhuis maakte over een kindje met scheelzien.

TopDoks

Ogen van een meisje worden gecontroleerd door oogarts van Het Oogziekenhuis Rotterdam

Bekijk het filmpje dat Zapp-programma Topdoks maakte over een kindje met scheelzien.

"Het KinderOOGcentrum is uniek in Nederland en weet alles over kinderen, hun ogen én hun vragen."

Spreekbeurt houden?

Inhoud Spreekbeurtbox

Wil je een spreekbeurt houden over ogen of Het Oogziekenhuis? Klik dan hieronder!

Spreekbeurt informatie

Afspraak maken of verwijzen

Twijfelt u over het zicht van uw kind? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of, als uw kind ouder is dan 11 jaar oud, bij een optiekwinkel in de buurt. Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (en in sommige gevallen van de optometrist of jeugdarts)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. Dit doen we het liefst via de knop hieronder.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met het KinderOOGcentrum op telefoonnummer: 0104017741 of via planningkinder@oogziekenhuis.nl

Het is belangrijk dat u van te voren weet wat u moet meenemen. Leest u dit dan ook goed door.

Veel patiënten willen voor oogzorg een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. Helaas hebben wij te maken met beperkingen in middelen, oogartsen, ondersteunende medewerkers en ruimte. Dit zorgt ervoor dat we niet iedere patiënt kunnen helpen als we geen keuzes maken. Omdat kinderen met zichtklachten vaak ook in een ander ziekenhuis of bij de optometrist terecht kunnen, nemen wij deze kinderen niet zomaar als patiënt aan. Patiënten van buiten de regio adviseren wij een afspraak te maken bij een ziekenhuis in de eigen regio.

Is uw kind al in behandeling bij een arts in een ander ziekenhuis? Dan kan deze arts jullie als dat nodig is verwijzen naar het KinderOOGcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam voor een behandeling.

Afspraak maken Verwijzen

Nieuws

Agenda