Project: Oogstrelende kunst op de verpleegafdeling van Het Oogziekenhuis. Helpt u mee?

Kunst verbindt. U maakt een praatje met iemand in de wachtkamer over wat u ziet. Kunst inspireert. Kunst laat u meevoeren in een nieuwe of andere gedachtewereld. Kunst leidt af. U voelt de spanning even wegzakken terwijl u op uw afspraak wacht. De sfeervolle, warme inrichting stelt u op uw gemak. Dat heeft een positieve invloed op uw gevoel en uiteindelijk ook op uw behandeling. Daarom is kunst al jarenlang een belangrijk onderdeel van het interieur van Het Oogziekenhuis.

Erkent u ook het belang van een sfeervol ingericht ziekenhuis? Steun dan nu dit kunstproject van Het Oogziekenhuis Rotterdam en lever daarmee een bijdrage aan een patiëntvriendelijke omgeving!

Het benodigde bedrag voor het project is binnen! Dankzij uw bijdrage, kan de kunstenaar van start met het maken van twee schilderijen voor de opnamekamers op de Verpleegafdeling. Nogmaals hartelijk dank voor uw hulp!

Kunst in een ziekenhuis? U leest het goed!

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een bijzondere inrichting en kunstcollectie. De kunstwerken en foto’s zijn een knipoog naar het thema kijken en zien. Het interieur is, dankzij de warme kleuren, houten vloeren en bijzondere architectuur, allesbehalve alledaags en straalt warmte uit.

Deze kunst willen we binnen Het Oogziekenhuis op zo veel mogelijk plekken laten terugkomen. Zeker op de plekken waar u als patiënt even moet wachten of wanneer het wat spannend kan zijn, zoals vlak voor een operatie. Dat is voor ons de aanleiding om de opnamekamers op de verpleegafdeling te voorzien van kunst. De opnamekamer is een ruimte waar de patiënt een gesprek heeft met een verpleegkundige ter voorbereiding op de operatie. Deze twee kamers zijn nu nog leeg en wit en daar willen we graag verandering in brengen.

Ervaring patiënt mevrouw M.C. de Jong

Afgelopen periode hebben we al veel donaties voor ons kunstproject op de verpleegafdeling mogen ontvangen. Zo ook van mevrouw M.C. de Jong. Zij vertelt:

"Ik ben een zeer tevreden patiënt van dr. Storimans, die mij een paar jaar geleden twee "nieuwe ogen" heeft gegeven na staaroperaties. Iedere dag verbaas ik mij opnieuw alles gelijk te kunnen zien zonder bril of lenzen. Mooiste cadeau ever!! Kunst verbroedert en kalmeert voorafgaande aan een operatie."

Samenwerking met Boijmans Van Beuningen

Het Oogziekenhuis heeft Museum Boijmans Van Beuningen gevraagd een kunstenaar voor te dragen die iets kan maken voor de verpleegafdeling om een warmere sfeer te creëren in de opnamekamers. Het Oogziekenhuis Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen werken al langer met elkaar samen, zoals tijdens de Rotterdamse Museumnacht010. Dit is een mooi moment om elkaar weer op te zoeken en de Rotterdamse handen ineen te slaan.

“Een kleine ontsnapping aan het spannende moment voor de operatie”

Boijmans draagt kunstenaar Vince Blok voor. Hij is een van de jonge kunstenaars waarmee zij op Rotterdam-Zuid samenwerken binnen het talentontwikkelingstraject Boijmans Hillevliet. Vince Blok maakt speciaal iets voor de opnamekamers in Het Oogziekenhuis. We gaven al aan dat kunst kan zorgen voor afleiding. In dit specifieke geval mag de kunst niet te veel afleiden omdat u als patiënt wel alle informatie wilt meekrijgen tijdens het gesprek met de verpleegkundige. Het gaat er dus om dat de ruimtes een warme, sfeervolle uitstraling krijgen. Daar houdt Vince Blok heel goed rekening mee.

“Het beeld moet rust uitstralen, zodat de patiënt niet afgeleid wordt. Het moet een mooi beeld zijn, met lijnen die het oog kunnen volgen. Het is ook niet de bedoeling dat de patiënt in tranen uitbarst van het lachen, maar een kleine ontsnapping biedt aan het spannende moment voor de operatie.”, aldus Vince Blok. Hoe het uiteindelijke werk er precies gaat uitzien, is nog een verrassing. Voor ons maar ook voor de kunstenaar zelf. Want om dit werk te kunnen laten maken, hebben we geld nodig. Daarbij vragen wij u om hulp.

Waarom hebben wij uw bijdrage nodig?

Het Oogziekenhuis Rotterdam is een uniek, topspecialistisch ziekenhuis. Wij zijn toonaangevend in zorg, opleiding en onderzoek. Met onze Rotterdamse mentaliteit hebben wij een helder doel voor ogen, onze missie is: De beste oogzorg voor iedereen! We voelen ons betrokken bij de zorg die we aan u verlenen. Niet alleen de kwaliteit van onze behandelingen vinden wij belangrijk maar ook de service en gastvrijheid. Wij willen daarom graag iets extra’s voor u kunnen betekenen. Voor veel patiënten is een ziekenhuisbezoek spannend. Wij geloven dat een warme inrichting een positieve bijdrage heeft op het bezoek aan Het Oogziekenhuis. Vanuit die filosofie is Het Oogziekenhuis ingericht. Voor deze extra’s, zoals het aankleden van de ruimtes, is helaas geen budget. Daarom hebben wij uw hulp nodig.

Om de opnamekamers te kunnen aankleden met kunst, hebben wij een bedrag van € 2.960,- nodig. Als we dit bedrag binnenhalen, kunnen we de twee ruimtes voorzien van oogstrelende kunst! Voor dit bedrag kan de kunstenaar twee grote schilderijen maken en kan het materiaal worden betaald.

Erkent u ook het belang van een sfeervol ingericht ziekenhuis? Steun dan nu Het Oogziekenhuis Rotterdam en lever daarmee een bijdrage aan een patiëntvriendelijke omgeving!

Het benodigde bedrag voor het project is binnen! Dankzij uw bijdrage, kan de kunstenaar van start met het maken van twee schilderijen voor de opnamekamers op de Verpleegafdeling. Nogmaals hartelijk dank voor uw hulp!
 

Over Vince Blok

Vince Blok is een illustrator en beeldhouwer met een eigen stijl die voortkomt uit zijn 'hidden kingdom'. Op zijn website zijn voorbeelden te zien van kunst die hij gemaakt heeft.

Voorbeeld Kunst Vince BLok
Voorbeeld van kunst van kunstenaar Vince Blok

 

Vince Blok
Kunstenaar Vince Blok in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Waar komt het geld dat ik doneer terecht?

Het Oogziekenhuis Rotterdam vindt het belangrijk dat het geld wat u doneert aan een project of ander initiatief ook daadwerkelijk bij dat doel terecht komt. In dit geval gaat het direct naar het kunstproject zoals omschreven op deze pagina. Hiervoor maken we gebruik van crowdfundingsplatform GoFundMe. GoFundMe neemt de administratieve taken voor ons uit handen, waardoor zoveel mogelijk van het door uw gedoneerde bedrag direct naar het door u gekozen doel gaat. Wij betalen 2,9% transactiekosten en € 0,25 per donatie.