Ervaringen lensbehandeling bij Oogziekenhuis Focuskliniek

Bij Oogziekenhuis Focuskliniek hebben we een groot aantal erg tevreden patiënten. Wilt u uw  Oogziekenhuis Focuskliniek waarderen? Klikt u dan op de onderstaande knop.

Beoordeel Oogziekenhuis Focuskliniek

Ervaring van Inirita Chin A Kwie, lerares primair onderwijs (59 jaar)

Inirita Chin A Kwie

"Het was een verademing de eerste keer dat ik kon zien zonder bril!"

Ik ben al 35 jaar brildragend. Ik had geen last van mijn bril, maar mijn zicht ging te snel achteruit. Ik kon moeilijk lezen en geen onderscheid maken in bepaalde letters en cijfers. Vanwege mijn werk al lerares een zeer vermoeiende zaak.

Ik begon mij jaren geleden te oriënteren over de mogelijkheden om mijn ogen te laten behandelen. Na een bezoek aan een informatiebijeenkomst van Oogziekenhuis Focuskliniek besloot ik de knoop eens eindelijk door te hakken. Ik kwam in aanmerking voor een lensimplantatie.

Ik heb gekozen voor Oogziekenhuis Focuskliniek omdat deze op mij zeer betrouwbaar en professioneel overkwam. Het vertrouwen was bij mij na binnenkomst en het gesprek met de artsen en medewerkers gelijk gelegd.

Het vooronderzoek verliep naar tevredenheid. De uitleg en alles daaromheen heb ik als fijn ervaren. De rust waarop gewerkt wordt, heeft volgens mij zijn weerslag op de klant.

Ook de behandeling verliep prima. De omgang van de oogarts was zeer rustig, vriendelijk, betrokken en professioneel. Ook de andere medewerkers zijn zeer betrokken. Een team, dat mijns inzien goed op elkaar is afgestemd en waarbinnen de communicatie optimaal verloopt.

Mijn eerste behandeling was aan het linkeroog en daarna rechts. Ik was van tevoren niet echt nerveus en ik had geen pijn van de operatie. Ik moest de dag na de ingreep terug voor controle. Na de behandeling hield ik mij aan de richtlijnen van mijn behandeld arts.

Ik ben blij dat ik de behandelingen heb ondergaan, omdat deze behandelingen mij het gemak bieden zaken te ondernemen, die hiervoor een belemmering waren als brildragende. Niet te vergeten, dat mijn zicht er goed op vooruit is gegaan. Het was een verademing de eerste keer dat ik kon zien zonder bril!

Ik ben in elk geval heel blij en tevreden met de stap die ik gezet heb. Het zou fijn zijn als uw kliniek meer ruchtbaarheid gaf aan het goede werk dat geleverd wordt. De rust, spontaniteit, betrokkenheid en bovenal de kunde mogen daarbuiten best bekend worden.

Ervaring van Janne Tuijnman, communicatieadviseur (53 jaar)

Janne Tuijnman

"Iedere ochtend als ik mijn ogen open doe, zie ik de wereld met een scherpe blik."

Bij het dragen van contactlenzen had ik steeds vaker last van droge en pijnlijke ogen. Ook met een bril was ik niet erg tevreden met hoe scherp ik nog kon zien. Roeien, zwemmen, tuinieren,... bij alles merkte ik dat mijn ogen niet meer alles zagen wat ik wilde zien.

Via een collega, een buurman en na een rondgang over het internet kwam ik terecht bij de Focuskliniek. Door de enthousiaste verhalen die zij vertelden en na het lezen van ervaringen van anderen stond de Focuskliniek bovenaan de lijst. Ook de gunstige reisafstand speelde een rol.

Ik ben professioneel, vriendelijk en deskundig ontvangen. Heel gastvrij, ook voor mijn begeleider. De sfeer in de kliniek is prima: netjes, niet te klinisch. Hartelijk, met de focus op goede dienstverlening.

Achteraf kan ik niet anders zeggen dat het me allemaal is meegevallen. Door de uitstekende voorlichting en de goede begeleiding was ik wel gespannen, maar ook vol vertrouwen in de goede afloop. Ook de narcose en de behandeling in het ziekenhuis viel mee. Ik was al snel weer op de been en ben heel tevreden.

Het eindresultaat is beter dan ik had durven verwachten. Ik raad dan ook iedereen die twijfelt aan om een afspraak te maken. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Iedere ochtend als ik mijn ogen open zie ik de wereld met een scherpe blik. Het is ook heel fijn dat ik in mijn ogen kan wrijven zonder dat ik daarna op zoek moet naar een verdwenen contactlens.

Ervaring van Lot van Nunen

Lot van Nunen

"De keuze om de ICL operatie uit te laten voeren is zonder overdrijven een van de beste keuzes geweest die ik ooit in mijn leven heb gemaakt."

Dokter Gan heeft een tijd geleden een "life changing" operatie, ook wel ICL genoemd, aan mijn ogen verricht. Hij heeft lenzen geïmplanteerd in mijn ogen, die aangedaan waren met een afwijking van -8 en cilinder.

Zowel het voortraject als de operatie zelf verliep vlekkeloos. Een operatie die op het eerste gezicht ongelooflijk eng lijkt, wordt door dokter Gan op een toegankelijke, rustige en kundige manier geïntroduceerd waardoor deze geen enkel probleem meer is. Elke angst die ik had voor de operatie werd weggenomen door een duidelijke uitleg waarin al mijn vragen en zorgen werden besproken, beantwoord en verholpen.

Ik zou de keuze voor de operatie als voor dokter Gan aan iedereen aanraden. Na de operatie zie ik beter dan ooit. De herstelperiode van de operatie bedraagt een halve dag, en is dus met andere woorden meer dan acceptabel en ook geen reden om de operatie niet uit te laten voeren. De keuze om de ICL operatie uit te laten voeren is zonder overdrijven een van de beste keuzes geweest die ik ooit in mijn leven heb gemaakt.

Ervaring van Mark Arnou, Account Manager

Mark Arnou

"Mijn droom om op te staan en meteen goed te kunnen zien is uitgekomen!"

Na jaren een bril en lenzen te hebben gedragen wilde ik hier niet meer afhankelijk van zijn. Ik had een vrij hoge sterkte waardoor ik zonder bril of lenzen niet goed zag. Daarnaast had ik af en toe droge ogen door mijn harde lenzen. Het was voor mij een droom om op te staan en meteen goed te kunnen zien!

Een aantal mensen die ik heb gesproken, heeft de Focuskliniek aanbevolen. De maanden voor de operatie heb ik veel onderzoek gedaan over de verschillende klinieken en methodes. Het gaf mij allereerst een goed gevoel dat de Focuskliniek onderdeel is van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Een ziekenhuis dat een positieve naam heeft in zowel binnenland als buitenland en waar ervaren oogartsen werken. Ook las ik op internet veel positieve recensies. Dit waren voor mij de redenen om contact op te nemen voor een quickscan.

De medewerkers waren altijd vriendelijk en behulpzaam. De duidelijke uitleg over de Visian ICL methode en de expertise van drs. Zijlmans waren doorslaggevend om voor deze methode te gaan. De vooronderzoeken waren uitgebreid en duidelijk. Aan het einde van de onderzoeken heb je nog een gesprek met de arts zodat je alle vragen kunt stellen.

De uiteindelijke behandeling viel mee. Ik had wat gezonde spanning maar voor ik het wist zat de operatie erop. Dezelfde avond kun je al redelijk zien. De dag erna zie je al goed. Het herstelproces gaat erg snel. Mijn droom om op te staan en meteen goed te kunnen zien is uitgekomen!

Ik kan de behandeling aan iedereen aanbevelen. Het is een van mijn beste beslissingen ooit geweest! Mijn droom om op te staan en meteen goed te kunnen zien is uitgekomen! Het geeft een topgevoel om niet meer afhankelijk te zijn van een bril of lenzen en geen droge ogen meer te hebben. Voor mijn baan in de sales ben ik veel onderweg en met sporten geeft het je extra vrijheid om geen bril of lenzen meer nodig te hebben.

Ervaring van Ron de Gans, senior standardiser (46 jaar)

Ron de Gans

"Het resultaat is echt fantastisch en ik kan het iedereen aanraden"              

De reden dat ik voor implantlenden heb gekozen, is het feit dat ik niet meer tegen mijn contactlenzen kon en met sporten was een bril erg onhandig aangezien de sterkte nogal flink was.

Ik was al een keer eerder bij Het Oogziekenhuis onder behandeling geweest voor lensintolerantie.

Na wat zoekwerk op internet en na het inwinnen van informatie bij vrienden en kennissen, leek deze keuze de beste te zijn. En dat was het ook.

Het eerste ontvangst was geweldig. Al gelijk bij de balie viel de vriendelijkheid en klantgerichtheid me op. Ontvangst met een kopje koffie, uitleg over wachttijd. De arts, Dr. Gan, kwam ook gelijk zeer vriendelijk en begrijpend over. De uitleg was duidelijk en hij deed zijn uiterste best om me op mijn gemak te stellen. In plaats van 'over' je praten, was het 'tegen' je praten.

De sfeer is rustig en wekt vertrouwen op. De wachtruimte is licht en voorzien van goede stoelen, je voelt je niet als opeengepakt volk.

De vooronderzoeken en de behandeling verliepen soepel. Door de duidelijke uitleg van het personeel en de behandelende arts wist ik wat er ging gebeuren. De napijn viel me het meeste mee, die was er nauwelijks. Niet meer dan het gevoel een zandkorreltje in je oog te hebben. Iets wat ik als lensdrager wel gewend was.

Door de duidelijke uitleg was er geen moment dat ik bang was. Ik keek er gewoon heel erg naar uit. Zelfs tijdens de behandeling werd er voortdurend uitleg gegeven door Dr. Gan, wat enorm prettig was. Geen spanning en een heel erg relaxte sfeer. Het resultaat is echt fantastisch en ik kan het iedereen aanraden.

De vrijheid die ik nu heb met sporten, zwemmen en de nachtelijke uren (goed zicht zodra je wakker wordt) zijn zo'n enorme bevrijding dat ik het gevoel heb een handicap kwijt geraakt te zijn.

De nazorg is geweldig, bij iedere twijfel kan je gewoon even bellen en snel langskomen. De extra aandacht die je als cliënt krijgt geeft een goed gevoel en veel vertrouwen. Ik ben de medewerksters en Dr.Gan zeer dankbaar voor hun werk.

Ervaring van Ruud den Uijl, gepensioneerd (64 jaar)

Ruud den Uijl

"Denk nu ook: had ik het maar eerder gedaan!"

Na ruim 40 jaar gebruik te hebben gemaakt van harde contactlenzen kreeg ik steeds meer weerzin met het inzetten, dragen en uit doen van die lenzen. Ik had ook vaker last van mijn ogen tijdens het dragen ervan. Daardoor ging ik steeds vaker een bril dragen. Geen drama, maar comfortabel is anders. Na het positieve verhaal van een kennis, die eenzelfde afwijking had als ik en ook  een lensimplantatie had laten uitvoeren, besloot ik dat ook te doen. Reden was in principe "om van al dat gedoe" af te zijn, comfort dus.

Een goede kennis die was behandeld in de Focuskliniek en daar zeer tevreden over was verwees mij naar de Focuskliniek. Een bijkomend voordeel vind ik dat men samenwerkt met het naastgelegen ziekenhuis, Het Oogziekenhuis Rotterdam. Vanuit mijn woonplaats (Gorinchem) is het bovendien redelijk dichtbij.

Ik ben door de artsen en medewerkers uitstekend ontvangen. De mensen aan de balie zijn uitermate vriendelijk en gastvrij. Zij geven je al snel het gevoel te weten wie je bent en ik voelde me zeker geen "nummer". Bij het maken van een afspraak was men heel flexibel. Ook de oogheelkundigen zijn bijzonder vriendelijk en weten waar ze het over hebben.

Zowel mijn  behandelend arts als de andere artsen die me later bij o.a. controlebezoeken ontvingen zijn prettig toegankelijk en nemen je bijzonder serieus.

Nadat de gratis en vrijblijvende quickscan had uitgewezen dat ik voor een lensimplantatie in aanmerking kwam, moest in een vooronderzoek worden gekeken wat de beste behandeling zou zijn.

Zowel de quickscan als het vooronderzoek waren redelijk uitgebreid. Niet lang daarna werd mijn rechteroog (de zwakste) behandeld. Ik had al op internet gezien dat de ingreep pijnloos was en ook van napijn was geen sprake.

Aanvankelijk zag ik op tegen de verdovende prik, maar daarbij werd ik heel kort in slaap gebracht, zodat ik daarvan helemaal niets merkte (heel prettig).

Mijn, sterk dominante, linkeroog zou een maand later worden behandeld. Bij het druppelen voor deze ingreep constateerde de verpleegkundige echter een lichte ontsteking en na raadpleging met mijn arts werd besloten de ingreep een drietal weken uit te stellen. Dat men op het allerlaatste moment de operatie aan mijn linkeroog cancelde, was voor mij een teken dat, ondanks het feit dat het een particuliere kliniek betreft, de patiënt op één staat en men geen enkel risico neemt.

Deze operatie verliep prima en ook nu weer geen pijn of napijn. Ik ben tevreden over het eindresultaat en ik zou de behandeling zeker aanraden bij familie en vrienden. Denk nu ook: had ik het maar eerder gedaan!

Meer informatie of afspraak maken

Scherp zien zonder bril of lenzen? Dan is ooglaseren niet de enige optie. Heeft u wel eens aan lensimplantatie of lenswisselbehandeling gedacht? Het voordeel is dat vrijwel alle refractieafwijkingen met een kunstlens te verhelpen zijn. En het is een ideale oplossing bij hoge sterktes of als u wat ouder bent. Na de behandeling ziet u weer scherper. En kunt u weer zwemmen, sporten of in bed lezen zonder bril. 

Lees meer Afspraak maken