"Binnen no-time was het gepiept."

“Het ís dat iemand me attendeerde op de mogelijkheid van een lenswisselbehandeling”, vertelt Henriëtte Bons (56). “Anders had ik het niet geweten. Ik had een bril voor bijziendheid en met lezen was dit een gedoe, vooral tijdens mijn werk als veiligheidsdeskundige in de bouw. Bril, op, bril af… En als het dan ook nog eens regent, is dat helemáál een drama!”

Afgelopen maart kon ze voor de behandeling van haar eerste oog terecht bij de Oogziekenhuis Focuskliniek in Rotterdam. “Binnen no-time was het gepiept”, blikt ze terug. “Uiteraard was ik vooraf gescreend door de oogarts en hadden we alles goed doorgesproken. Toch was het fijn dat er tijdens de behandeling eveneens continu werd verteld wat er gebeurde. Het is toch best spannend, een operatie aan je oog.”

client H Bons

Henriëtte liet haar ene oog in maart behandelen en haar andere oog in april. “Ik koos voor een lens met leescorrectie”, vertelt ze. “Van de ingreep zelf voelde ik niets en binnen een half uur stond ik weer buiten. Achteraf heb ik wat droge ogen gehad, maar verder had ik nergens last van. Er vond een goede nacontrole plaats, wat ik als prettig heb ervaren; dat schept nog meer vertrouwen. Inmiddels ben ik super blij met het resultaat!” Een resultaat dat inhoudt dat je nooit meer een bril of lenzen op/in hoeft, verduidelijkt oogarts Bart Zijlmans.

Henriëtte Bons
Ervaring lensimplantatie

Ervaringen lensbehandelingPagina lensbehandeling

Dit is ervaringsverhaal is gepubliceerd in een artikel in Clique Magazine. Lees hier het hele artikel.