"En het klinkt misschien cliché, maar ik had dit jaren eerder moeten doen"

“Ik liep al een tijd lang tegen oogproblemen aan en probeerde een operatie vergoed te krijgen, maar dit lukte helaas niet. Ik ben toen zelf hard gaan werken en heb het geld bij elkaar gespaard om een lensimplantatie te ondergaan bij Focuskliniek Oogziekenhuis.

Ik had altijd een hoge min-sterkte en mijn ogen waren heel snel overbelast. Ik droeg een bril of medische lenzen van Oculenti, want andere lenzen lukte niet met mijn ogen. Ik had last van droge ogen, dat werd versterkt door het dragen van lenzen. Door het sterkte verschil tussen beiden ogen kreeg ik ook last van overbelaste ogen met het dragen van een bril.

Ik had in het verleden al eens een vooronderzoek gedaan bij Focuskliniek Oogziekenhuis, dus ik wist er al van. Ze adviseerden me om implantaatlenzen te nemen. Ik kreeg een veilig gevoel van de behulpzame artsen, omdat ze ook in Het Oogziekenhuis Rotterdam werken. Ook omdat ik een behoorlijke minsterke had wilde ik geen risico’s nemen.

Foto Mirjam Kardol

Ondanks dat het traject wel lang duurde omdat oa de lenzen moesten worden besteld, vond ik het heel fijn gaan bij Focuskliniek Oogziekenhuis. Ik was heel kalm en vond het hele proces erg interessant. Ik ging vol vertrouwen de operatie in.

Het gaat nu heel goed! Laatst ben ik bij de opticien geweest, omdat 6 weken geleden de nieuwe lenzen zijn geïmplanteerd. Een van mijn ogen heeft nu nul en het andere oog zit op 0,25. Ook heb ik geen cilinder meer. Ik hoef geen bril of lenzen meer te dragen en mijn ogen zijn niet meer overbelast.

Mijn ogen zijn na de operatie minder droog dan ervoor. Ik begin nu elke ochtend gelijk aan mijn dag, ik hoef er geen lenzen of bril bij te pakken om te kunnen zien. Dat geeft me veel rust. Ik ben erg blij dat ik de behandeling bij Focuskliniek Oogziekenhuis heb gedaan. En het klinkt misschien cliché, maar ik had dit jaren eerder moeten doen.”