“Tijdens en na de operatie stelde het zorgpersoneel me op mijn gemak.”

“Een aantal maanden geleden bracht ik een bezoek aan mijn huisarts voor mijn diabetescontrole. De huisarts had al snel in de gaten dat mijn oogboldruk te hoog was. Zelf merkte ik er helemaal niets van, maar ik bleek glaucoom te hebben. De huisarts verwees mij door naar het ziekenhuis in Boxmeer. Zij hebben daar met oogdruppels geprobeerd om de oogdruk onder controle te krijgen, maar helaas werkte dat niet en werd ik doorverwezen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Tijdens mijn eerste bezoek aan Het Oogziekenhuis merkte ik al aan alles dat het om een specialistisch ziekenhuis ging. Ik had direct door dat het allemaal om het oog draaide. Ook werd er duidelijk gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur. Ik keek tijdens het onderzoek de lens in en de artsen zagen meteen de zwakke punten in mijn oog. Uit het onderzoek bleek dat ik een staaroperatie moest ondergaan.  

Het tweede bezoek stond in het teken van mijn staaroperatie. In de wachtkamer werd ik verwelkomd met een kopje koffie. Tijdens en na de operatie stelde het zorgpersoneel me op mijn gemak. We hadden het over van alles en zo kwam ook het noodweer in Limburg ter sprake. Ik ben zelf een echte Limburger, maar ik werd gelukkig niet zwaar getroffen door het noodweer.

De staaroperatie is goed gegaan en het deed ook helemaal geen pijn; ik heb er eigenlijk niets van gevoeld. Vanwege de geslaagde operatie en de prettige ervaring beloofde ik het team van dr. Nieuwendijk te trakteren op Limburgse vlaaien.

De vervolgafspraken mochten in Boxmeer plaatsvinden, maar die deed ik liever bij Het Oogziekenhuis. Het zijn behoorlijk wat kilometers die ik moet rijden, maar gelukkig is het goed te combineren met mijn werk. Over het algemeen raad ik anderen Het Oogziekenhuis aan wegens de deskundigheid, de sfeer en de prettige behandeling.”

  • Dhr. J. Noij, glaucoompatiënt