Internationale Glaucoomweek 2022

  • 6 - 12 maart 2022
  • Nederland

Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) vragen aandacht voor de Internationale Glaucoomweek met dit jaar als thema: Krijg geen spijt, check op tijd!

Elk jaar wordt tijdens de Glaucoomweek de chronische oogaandoening glaucoom in de kijker geplaatst. Glaucoom kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsvermogen en zelfs tot blindheid. Vroegtijdige opsporing van glaucoom is dan ook belangrijk. 

Krijg geen spijt, check op tijd!
Ziet u minder goed? Bent u 40 jaar of ouder, komt glaucoom in uw familie voor, heeft u een brilsterkte van -6 of +6 of heeft u een Aziatische of Afrikaanse achtergrond? Laat uw ogen dan controleren op glaucoom. Ga hiervoor naar een van de aangesloten specialisten bij het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) of naar een specialist bij u in de buurt.

Webinars Glaucoomweek
De Oogvereniging organiseert tijdens de Glaucoomweek twee webinars.

Inzet Artificial Intelligence
In Het Oogziekenhuis werken we aan een project waarbij AI-technologie wordt ingezet voor screening om glaucoom sneller te ontdekken. We hebben o.a. AI getraind om glaucoom te herkennen op oogfoto's. Binnenkort een update! Verder hopen we in de loop van dit jaar te starten met onderzoek om onze operaties bij glaucoompatiënten nog verder te verbeteren.