Wat is het verschil tussen een LASEK- en TransPRK-behandeling?

Een ooglaserbehandeling kan afwijkingen door bijziendheid, verziendheid en ouderdomsverziendheid verbeteren. Verder kan het onscherp zien ook verbeterd worden. Aangezien geen oog hetzelfde is, zijn er verschillende soorten behandelingen. Oogziekenhuis Focuskliniek biedt de "Laser Assisted Sub Epithelial Keratectomy" (LASEK) behandeling en de “Transepitheliale Photo Refractive Keratectomie” (TransPRK) behandeling aan.   

Bij een LASEK-behandeling wordt het buitenste laagje van het hoornvlies verwijderd met een speciale vloeistof. Daarna wordt een kleine hoeveelheid van het hoornvliesoppervlak met de laser verdampt. Hierdoor kan de oogarts het oog behandelen met de laser tot de sterkte van het oog is verbeterd. Na de behandeling wordt een tijdelijke contactlens over het hoornvlies geplaatst voor bescherming.

De TransPRK is een van de modernste manieren van een ooglaserbehandeling. Het verwijderen van het buitenste laagje van het hoornvlies wordt door de laser zelf gedaan, waarna de sterkte van het oog wordt verbeterd. Dit gebeurt allemaal met de modernste lasertechnologie (SmartSurface technology), zonder dat het oog wordt aangeraakt. Om deze reden wordt het ook wel de ‘No Touch’-behandeling genoemd. Na de behandeling wordt er een tijdelijke contactlens over het hoornvlies geplaatst voor bescherming.

Het grootste verschil tussen een LASEK- en TransPRK-behandeling is dat bij TransPRK het oog niet wordt aangeraakt met instrumenten.

Meer informatie ooglaserbehandeling