Oogziekenhuis Focuskliniek

Een leven zonder bril of lenzen? Of graag een frisse, uitgeruste blik? Oogziekenhuis Focuskliniek, onderdeel van Het Oogziekenhuis Rotterdam, is gespecialiseerd in ooglidcorrecties, ooglaseren,  lensimplantaties en Botoxbehandelingen. Onze oogartsen werken ook op verschillende afdelingen van Het Oogziekenhuis Rotterdam. U bent hierdoor niet alleen in de meest ervaren, maar ook in de meest veilige handen.

Maak een afspraak

Waardering van Oogziekenhuis Focuskliniek

Veel zorgverzekeraars geven bij een behandeling de voorkeur aan de kwaliteit en veiligheid die de Oogziekenhuis Focuskliniek biedt. Maar het centrum wordt ook gewaardeerd door collega-oogartsen. Vanuit het hele land wordt dan ook naar ons doorverwezen. Onze oogarts gespecialiseerd in ooglidchirurgie (oculoplastisch chirurg) dr. Paridaens is zelfs een internationaal bekend chirurg. Hij heeft al duizenden tevreden klanten geholpen. Daarnaast zijn wij al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in refractiechirurgie. Onze oogarts drs. Geerards heeft een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van de refractiechirurgie in Nederland.

Ervaringsverhalen

Foto Mirjam Kardol

"En het klinkt misschien cliché, maar ik had dit jaren eerder moeten doen"

"Ik had in het verleden al eens een vooronderzoek gedaan bij Focuskliniek Oogziekenhuis, dus ik wist er al van. Ze adviseerden me om implantaatlenzen te nemen. Ik kreeg een veilig gevoel van de behulpzame artsen, omdat ze ook in Het Oogziekenhuis Rotterdam werken."

Mirjam Kardol
Lensimplantatie
Lees het ervaringsverhaal
Foto mevrouw Kersseboom

"Geen vermoeide blik meer of zware oogleden!"

"Al jaren had ik vooral zelf last van mijn hangende oogleden en zag er daardoor ook vermoeid uit. Reacties om het te laten doen waren vooral: nu al en waarom? Op een dag keek ik in de spiegel en voelde mij er niet happy bij."

Kim Kersseboom
Ooglidcorrectie
Lees het ervaringsverhaal

Kwaliteit

> 25 jaar ervaring, ZKN-gecertificeerd, 9 ervaren topspecialisten
Interieur Focuskliniek

Onderzoek binnen Oogziekenhuis Focuskliniek

Ook binnen de Oogziekenhuis Focuskliniek werken onze oogartsen voortdurend aan wetenschappelijk onderzoek. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld nieuwe operatietechnieken bij ooglidchirurgie. Hierdoor worden onze operaties nog veiliger en heeft u zo min mogelijk last van pijn. Want uw ogen zijn onze zorg.

Werkwijze Oogziekenhuis Focuskliniek

Denkt u na over een behandeling bij Oogziekenhuis Focuskliniek? Dan nemen we graag even de tijd om samen met u te kijken naar de mogelijkheden. Geen oog is namelijk hetzelfde en we leveren graag maatwerk. Met een quickscan kijken we of uw ogen mogelijk geschikt zijn voor een uitgebreid vooronderzoek. De quickscan kan ook bij een optometrist bij u in de buurt waarmee we samenwerken. Zo brengen we de zorg voor uw ogen dichtbij huis. Uit het vooronderzoek blijkt of u geschikt bent voor een laserbehandeling of lensimplantaten. Voor een ooglidcorrectie of botoxbehandeling plannen we een uitgebreid adviesgesprek in.

Na de behandeling kunt u natuurlijk rekenen op de zorgvuldige nazorg van Oogziekenhuis Focuskliniek. Doordat wij verbonden zijn aan Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn wij ook in de nacht en in het weekend bereikbaar en is er altijd aandacht voor de gezondheid van uw ogen.  

Oogziekenhuis Focuskliniek vindt u op Schiedamse Vest 160, direct naast Het Oogziekenhuis. U kunt ons tussen 8.30 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 16.45 uur telefonisch bereiken via: 010 402 3456.

Ons team

"Al onze ooglidcorrecties gebeuren in klasse 1 operatiekamers: deze zijn volledig steriel. We nemen ons werk dan ook uiterst serieus."

Kijk binnen bij Oogziekenhuis Focuskliniek

Benieuwd waar u terechtkomt als u kiest voor Oogziekenhuis Focuskliniek? Neem dan vast een digitaal kijkje  bij ons binnen.

Digitale rondleiding Focuskliniek

Contactgegevens Oogziekenhuis Focuskliniek

Oogziekenhuis Focuskliniek vindt u op Schiedamse Vest 160, 3011 BH Rotterdam, direct naast Het Oogziekenhuis Rotterdam. Wij zijn tussen 08.30 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 16.45 uur telefonisch bereikbaar op: 010 402 34 56. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@focuskliniek.nl.

20190606_RKeus_6002_sRGB_online_1.jpg

Parkeerservice

U kunt gebruik maken van onze parkeerservice. U stopt voor de ingang van Oogziekenhuis Focuskliniek en u geeft uw autosleutels aan één van de chauffeurs. Zij zetten uw auto voor u weg. Van hen krijgt u een kaartje dat u nodig heeft als u weer naar huis gaat. Vervolgens gaat u naar uw afspraak. Als u klaar bent betaalt u € 14,50 (dit is inclusief parkeerkosten) bij één van de chauffeurs en uw auto wordt voorgereden. Let op: u kunt uitsluitend met uw pinpas betalen. U kunt voor de service niet reserveren.

Veelgestelde vragen

Wat is een quickscan?

Een quickscan is een oriënterend onderzoek van € 25,- (*) waarbij we kijken of uw ogen geschikt zijn(**) voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Tijdens de quickscan meten we de dikte van het hoornvlies, de gezichtsscherpte en de diepte van de voorste oogkamer. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Voor de quickscan hoeft u zich niet voor te bereiden. Ook het dragen van lenzen is  geen probleem om goede metingen te kunnen doen. Neem wel uw lenzendoosje mee, zodat u uw lenzen tijdens het onderzoek tijdelijk uit kunt doen.

Na een geslaagde quickscan kunt u een afspraak maken voor een uitgebreid vooronderzoek, waarbij wordt bepaald voor welk type behandeling u het meest geschikt bent. Dit vooronderzoek kost € 100,- **.

(*) Indien tijdens de quickscan blijkt dat u niet geschikt ben voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie, heeft u geen recht op teruggave van het bedrag.

(**) In zeldzame gevallen blijkt tijdens het uitgebreide vooronderzoek, ondanks een geslaagde quickscan, alsnog dat uw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Ook in dit geval heeft u geen recht op teruggave van de betaalde bedragen.

Let op: Vanwege een grote vraag naar onze behandelingen/oogartsen kan uw traject bij onze kliniek langer duren dan verwacht, houdt u hier rekening mee. 

Quickscan

Ik heb last van zeer droge ogen. Is een ooglaserbehandeling mogelijk?

Zeer droge ogen kunnen een probleem vormen bij het genezingsproces na een ooglaserbehandeling. Daarom wordt tijdens het vooronderzoek gemeten hoeveel traanproductie u heeft en wat de kwaliteit is van uw traanfilm. Als deze niet goed zijn, zal de oogarts met u een mogelijke andere oplossing bespreken.

Op de pagina Ooglaserbehandeling vindt u meer informatie over deze behandeling.

Welke apparatuur wordt in Oogziekenhuis Focuskliniek gebruikt?

De apparatuur die in Oogziekenhuis Focuskliniek wordt gebruikt is:

  • Autorefractometer Topcon (type KR 3500)
  • Sirius (Schwind)
  • Endotheelcamera
  • ORK Wavefront Analyzer (Schwind)
  • Schwind Excimer Laser (Amaris): De Schwind Excimer Laser, die in Oogziekenhuis Focuskliniek gebruikt wordt, is 1 van de 1000 lasers van Schwind in de wereld. Deze laser maakt gebruik van een zeer bijzondere techniek, de zogenaamde ‘eye tracking’. Dit is een techniek waarbij de fixatie van het oog vanzelf gevolgd wordt door de laser gedurende de behandeling.

Op de pagina Ooglaserbehandeling vindt u meer informatie over deze behandeling.
Op de pagina Lensimplantatie en lenswissel vindt u meer informatie over deze behandeling.

Krijg ik geld terug van mijn ziektekostenverzekeraar voor een behandeling bij Oogziekenhuis Focuskliniek?

Meerdere zorgverzekeraars hebben hun voorkeur uitgesproken voor Oogziekenhuis Focuskliniek. Behandelingen bij Oogziekenhuis Focuskliniek worden meestal niet vergoed. De kosten van bepaalde behandelingen worden door sommige zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wanneer u door duidelijke medische klachten (medische indicatie) een behandeling nodig heeft, kan het zijn dat uw behandeling volledig wordt vergoed. Of dit ook voor u geldt hangt af van uw zorgpolis. Na een vooronderzoek kunnen onze medewerkers u informeren over welke kosten en vergoedingen er voor uw behandeling gelden.

Op de pagina Ooglaserbehandeling vindt u meer informatie over deze behandeling.
Op de pagina Lensimplantatie en lenswissel vindt u meer informatie over deze behandeling.
Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Is er een leeftijdsgrens voor een ooglidcorrectie?

In principe kan iedereen een ooglidcorrectie ondergaan. De meeste mensen die kiezen voor een ooglidcorrectie zijn ouder dan 30 jaar. Toch komt het ook voor dat jongeren voor een behandeling komen. Vaak zit wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden dan in de familie (erfelijk belast).

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Nieuws

Agenda