Het Oogziekenhuis loopt de marathon

Op 14 april 2024 vindt de jaarlijkse Marathon van Rotterdam plaats. Het Oogziekenhuis Rotterdam maakt het voor medewerkers mogelijk om mee te doen aan de Business Runs. We maken er een sponsorloop van voor het goede doel!

Hoe werkt het?

De collega's van Het Oogziekenhuis Rotterdam lopen een hele marathon, of samen een halve marathon (teams van twee) of kwartmarathon (teams van vier) in estafettevorm. Voor 2024 hebben we 37 aanmeldingen!  5 collega's lopen de hele marathon,  16 de halve en 16 de kwart. 

Het Oogziekenhuis Rotterdam regelt alles voor deze collega's, maar in ruil hiervoor moeten ze wel geld ophalen voor het goede doel: het Rwanda Charity Eye Hospital. 

External video URL

Het goede doel: Rwanda Charity Eye Hospital

In 2020 zou het sponsorgeld dat opgehaald werd met de Marathon Rotterdam zijn bestemd voor het Rwanda Charity Eye Hospital. Omdat deze editie niet door is gegaan, kiezen we in 2024 opnieuw dit ziekenhuis als goed doel. 

Rwanda Charity Eye Hospital is gebouwd op initiatief van oogarts Piet Noë en zijn Rwandese partner Pierre Claver Ndahayo. Het Oogziekenhuis heeft een sterke band met deze oogarts omdat hij hier een groot deel van zijn opleiding heeft gedaan én omdat er nog steeds Oogziekenhuis medewerkers regelmatig naar Rwanda gaan om in zijn ziekenhuis tijdelijk mee te werken. 

In Rwanda komen oogafwijkingen, ziekten en ongelukken veel meer voor dan hier. En er zijn slechts twintig oogartsen op een bevolking van 13.5 miljoen mensen. Piet Noë is de enige oogarts in het land die vanuit zijn opleiding en ervaring alles kan behandelen wat zich voordoet. En zijn ziekenhuis maakt dit toegankelijk voor iedereen, ook voor de vele mensen die zich geen dure verzekering kunnen veroorloven. Zij worden gratis geholpen. Daarom is dit ziekenhuis voor hen de laatste hoop op een normaal leven, werk en zelfstandigheid.

Steeds meer mensen weten dit ziekenhuis te vinden. Dankzij de hulp van oogartsen uit het buitenland, die tijdelijk hun diensten aanbieden, zouden nog veel meer mensen gratis hun zicht terug kunnen krijgen. De beperking is echter de capaciteit van de enige operatiekamer die het ziekenhuis rijk is. 

De charity doelstelling van het ziekenhuis betekent ook dat het voor nieuwe investeringen grotendeels afhankelijk is van donaties. Dat is waarom Het Oogziekenhuis in 2024 de Rotterdamse marathon voor hen loopt! 

piet en assistent
Aanbouw OK
altijd druk

Waar lopen we precies voor? 

Het oogziekenhuis in Rwanda heeft dringend behoefte aan 2 nieuwe operatiekamers. Het gebouw hiervoor wordt op dit moment gebouwd, maar er is nog veel geld nodig om de kamers in te richten. Er zijn onder andere 6 operatietafels en 12 stoelen nodig. Bij elkaar kost dit zo’n € 20.000, dus dat is het bedrag dat we minstens bij elkaar willen krijgen!

Doneren en sponsoren

Iedereen kan donateren via onze Doneeractiepagina

We hebben ook een rekeningnummer: NL43RABO0368998533 (op naam van S. Marinissen). Wil je een specifieke deelnemer sponsoren? Vermeld dan de naam in de omschrijving!

Voor bedrijven

Onze shirtjes zijn inmiddels zijn inmiddels bedrukt, dus er is geen ruimte meer voor shirtsponsors. Wat kun je nog wel doen als bedrijf? Je kunt natuurlijk nog steeds geld doneren. Eventueel kunnen wij zorgen voor zichtbaarheid van je logo op de marathondag zelf. 

Voor de marathondag zelf zijn wij ook nog op zoek naar catering voor ons feestje in de tuin van Het Oogziekenhuis. Alle kosten die wij op inkoop kunnen besparen, betekenen weer meer opbrengst voor het goede doel.  Kun je hapjes en drankjes doneren of voor een mooie prijs aan ons leveren? Heel graag! Stuur een mail naar marathon@oogziekenhuis.nl  of bel Susan Marinissen (0623367621)

Dit zijn onze shirtsponsors: 

Oculenti

Ergra
gemeente rdam
Optronica

Op 5 april aanstaande organiseren we een heus benefiet(pop)concert in het Prinses Theater in Delfshaven om geld op te halen voor onze actie. Meer weten? Klik dan hier

Oogziekenhuis rent van Marathon Rotterdam