Prof. Dr. A.D.A. Paridaens


Foto van Paridaens, Prof. Dr. A.D.A.

Functie:
Oogarts

Specialisatie:
Oogkas (orbita), oogleden en traanwegen

Hoofd aandachtsgebied:  
Orbita, traanweg en ooglidchirurgie

Neven aandachtsgebied
Oogoncologie (tumoren)

Opleiding:
Prof. Dr. A.D.A. Paridaens (Dion) is geboren in 1963 te IJsselstein. Voor zijn opleiding tot oogarts in Utrecht deed hij promotie-onderzoek in het Moorfields Eye Hospital te Londen (1990-1992). Zijn proefschrift over oogmelanomen (1993) werd in 1995 onderscheiden met de FC Dondersprijs. In 2012 is Prof. Dr. Dion Paridaens, oogarts, benoemd tot Professor aan de Universiteit van Geneve, Zwitserland. Deze universiteit behoort tot de top 10 van Europa.

De behandelingen die Prof. Dr. Paridaens uitvoert in Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn oogkasoperaties, ooglidcorrecties (ptosis, dermatochalazis, reconstructief na tumor chirurgie of ongevallen, ooglidmalposities (ectropion/entropion)) en traanwegoperaties. Tevens is hij specialist in enucleaties, evisceraties en socketreconstructies. De behandelingen die door Prof. Dr. Paridaens in Oogziekenhuis Focuskliniek worden uitgevoerd zijn: onder- en bovenooglidcorrecties en correctie van hangende oogleden (ptosis).

Lidmaatschappen
:
Prof. Dr. Paridaens is lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (N.O.G.) en (elected) full member van The European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery (ESOPRS). Sinds twee jaar is hij (elected) Secretary van ESOPRS.

Hij is tevens secretaris van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Oogziekenhuis (SWOO-Flieringa), waarnemend opleider Het Oogziekenhuis Rotterdam, en voormalig medisch adviseur van de Schildklierstichting Nederland, de Nederlandse Vereniging van Graves Patienten. Hij is adviseur van de Vereniging Oog in Oog.

Vakinhoudelijke activiteiten/bijdragen:
Prof. Dr. Paridaens organiseert regelmatig symposia, o.a. het terugkerende DOS-symposium en voorheen the Rotterdam Oculoplastic Symposium en The Catania Oculoplastic Symposium. Hij is frequent gastspreker in binnen- en buitenland met name op het gebied van oculoplastische, orbita en traanweg topics.

Prof. Dr. Paridaens is Professor voor orbita, oculoplastische en traanwegchirurgie aan de Universiteit van Geneve, Zwitserland en heeft een honoraire aanstelling aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hij was tussen 1999 en 2011 'Editor-in-Chief' van ORBIT, The International Journal on Orbital Disorders, Oculoplastic and Lacrimal Surgery en blijft als honorary Editor verbonden aan dit tijdschrift.

Op zijn naam staan (medio 2016) 154 publicaties (zie researchgate.net) op het gebied van o.a. ooglidchirurgie, orbita chirurgie, oogoncologie. Hij heeft diverse promovendi begeleid bij hun promotieonderzoek en heeft naast ad-hoc research projecten twee onderzoekslijnen: Graves orbitopathie en oogmelanomen.

Op educatief gebied heeft hij een oculoplastische DVD-box uitgegeven met HD-films van oculoplastische operaties. Recent ontwikkelde hij de eerste applicatie voor de iPhone met HD-operatiefilms: "minor eyelid surgery".

Paridaens ontwikkelde diverse nieuwe technieken voor oculoplastische, orbita en traanwegchirurgie.

Hij is reviewer voor de bladen Ophthalmology, Br J Ophthalmol, Eye, Orbit, OPRS, Endocrinology, en Int J Ophthalmol.

Verdere info: www.dionparidaens.nl

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen