'Naar Het Oogziekenhuis' app voor kinderen

Over de app 'Naar Het Oogziekenhuis'

Jaarlijks komen er ruim 20.000 kinderen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam. Als een kind bang is en huilt, kan de oogarts het oog niet onderzoeken. Voor de kinderen van 3 tot en met 11 jaar is daarom de app 'Naar Het Oogziekenhuis' ontwikkeld die hen voorbereidt op hun afspraak in het ziekenhuis. Met behulp van spelletjes en opdrachten kunnen de kinderen al thuis kennismaken met de onderzoeken die de orthoptisten en oogartsen verrichten. Gevolg: de kinderen ervaren minder angst bij hun eerste bezoek aan het ziekenhuis.

Samen met game-figuren Tommy en Tammy wordt het kind door het spelen van app spelenderwijs voorbereid op de behandelingen en onderzoeken in Het Oogziekenhuis.

De vrolijke en lichte illustratiestijl is gecombineerd met elementen die in werkelijkheid ook voorkomen in het ziekenhuis. Op verschillende momenten wordt de hulp van het kind ingeroepen. Zo wordt het gevraagd Tommy te helpen om in huis alle spulletjes te zoeken die hij moet meenemen als hij naar het ziekenhuis gaat of om een oogtest te doen door met het juiste glaasje een beeld scherp te stellen.

Door de diverse spelelementen en de duidelijke verhaallijn wordt het toekomstige bezoek aan het ziekenhuis voorspelbaar en daardoor minder beangstigend.

App_naar_het_oogziekenhuis_kinderen.png

Download de app

De app is nu tijdelijk gratis beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. De app is ook beschikbaar in het Engels en zal ook worden ingezet in het internationale netwerk van Het Oogziekenhuis. Hierdoor zullen meer dan 300.000 kinderen wereldwijd zich met de app beter kunnen voorbereiden op hun bezoek aan een oogziekenhuis.

Bekijk (en download) de apps hier:

Samenwerkingspartners

De app is mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam, Schouten & NelissenBedrijfssimulaties.nl en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Wetenschappelijke kennis op het terrein van de gedragswetenschappen vormde de basis voor de app.

Impressie van de app (iPad)

Ipad_groot1.png Ipad_groot2.png