Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft nieuwe, zeer toegankelijke website, gelanceerd.

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een nieuwe website gelanceerd. Deze nieuwe website is heel erg toegankelijk. Zo zijn tijdens de bouw van de website alle teksten zo geschreven, dat ze voor de meeste mensen erg begrijpelijk zijn (B1-niveau).

Daarnaast is de website ook goed zichtbaar op zowel mobiele apparaten (mobiele telefoon en tablets) als op normale computers en laptops. Ook voor slechtziende mensen is de website erg goed leesbaar. Een groep patiënten, waarvan 3 patiënten van de cliëntenraad, hebben de website getest. De Oogvereniging is betrokken geweest bij de bouw van de website en heeft de slechtziende patiënt vertegenwoordigd.

WCAG 2.0

Sinds 2008 bestaan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0), de huidige standaard voor toegankelijke digitale kanalen. Aan deze richtlijnen zullen over een tijdje alle overheidswebsites moeten voldoen. Drie niveaus kunnen worden gehaald, A, AA en AAA (hoogste niveau). De website van Het Oogziekenhuis neemt hierop een voorsprong en voldoet al vrijwel volledig aan de WCAG 2.0 level AA richtlijnen.

We bouwen verder…

De website blijft continu in ontwikkeling. Heeft u tips of suggesties, dan horen we het graag! Stuur dan een e-mail naar communicatie@oogziekenhuis.nl.