200 Glaucoomartsen komen samen voor jaarlijks glaucoomsymposium


Op 4 februari aanstaande wordt alweer de 19e editie van het Rotterdamse glaucoomsymposium gehouden, een initiatief vanuit Het Oogziekenhuis Rotterdam. Het symposium wordt al gedurende 20 jaar (vrijwel) jaarlijks georganiseerd met als doel de kennis over glaucoom te verspreiden. Inmiddels is dit symposium uitgegroeid tot een van de grootste oogheelkundige evenementen van Nederland.

Ongeveer 200 oogartsen hebben zich reeds ingeschreven. De sprekers komen uit Engeland (John Salmon), Spanje (José Martinez de la Casa), de Verenigde Staten (David Friedman) en Australië (Allison McKendrick). Zij delen hun kennis over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van glaucoom, één van de meest belangrijke oorzaken van blind- en slechtziendheid in de wereld. In 2016 kon het symposium niet doorgaan vanwege steeds strengere wet- en regelgeving voor het uitnodigen van buitenlandse sprekers. Daarom is het des te mooier dat het dit jaar toch weer gelukt is het populaire symposium van de grond te krijgen.

Het symposium vindt plaats in het fraaie Scheepvaart en Transportcollege, een typisch Rotterdamse locatie. Omdat optometristen en TOA's vanwege de nieuwe wet- en regelgeving het symposium niet meer mogen bijwonen, zal een aparte reviewbijeenkomst georganiseerd worden waar verslag zal worden gedaan van de hoogtepunten van het symposium.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen