50 blinde en slechtziende kinderen Visio-school vieren Koningsspelen in tuin Het Oogziekenhuis Rotterdam


Vandaag vonden de landelijke Koningsspelen plaats. Veel scholen deden hier aan mee, waaronder de Visio-school in Rotterdam. Deze school voor kinderen met een visuele beperking vierde de Koningsspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Zo’n 50 blinde en slechtziende basisschoolkinderen deden mee aan diverse activiteiten.

Voor de kinderen werd onder andere een vossenjacht, speerwerpen (met een foamspeer) en kegelen georganiseerd. Ook was een luchtkussenbaan aanwezig waar de kinderen een parcours op konden afleggen. Alle spellen waren aangepast op de visuele beperking van de kinderen.

Het was de eerste keer dat de kinderen van de Visio-school de Koningsspelen bij Het Oogziekenhuis Rotterdam vierden. Het initiatief kwam van twee enthousiaste leerkrachten die de Koningsspelen buiten de muren van de school wilden organiseren. De tuin van Het Oogziekenhuis was een logische keuze, omdat veel kinderen patiënt zijn bij Het Oogziekenhuis of in het verleden waren en het ziekenhuis daarom al kennen.

De spelen werden geopend door Ulco van der Ende, directeur van de school en Jan Willem Vijlbrief, kinderoogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. "We zijn erg blij dat we de Koningsspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis mochten organiseren", aldus Ulco van der Ende. "De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en vonden het leuk om op een andere locatie buiten de school de Koningsspelen te vieren. Ook de reis naar het ziekenhuis was voor de kinderen én begeleiders al bijzonder. Met zoveel blinde en slechtziende kinderen tegelijk reizen met het openbaar vervoer komt niet vaak voor!"

Ook oogarts Jan Willem Vijlbrief is enthousiast over de komst van de kinderen: “Normaalgesproken bezoeken deze kinderen ons ziekenhuis alleen als ze problemen hebben met hun ogen. Erg leuk dat ze nu voor deze leuke gelegenheid naar het ziekenhuis komen!” 

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen