Aboutaleb opent KinderOOGcentrum


Burgemeester Aboutaleb opent samen met de koning en koningin (twee patiëntjes van Het Oogziekenhuis) het KinderOOGcentrum
Burgemeester Aboutaleb opent, door het doorprikken van een balonnenwand, samen met de koning en koningin (twee patiëntjes van Het Oogziekenhuis) het KinderOOGcentrum.

Gisteren heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het KinderOOGcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam geopend. Ieder jaar bezoeken 20.000 kinderen de polikliniek van Het Oogziekenhuis en worden 700 kinderen geopereerd door gespecialiseerde oogartsen. Het centrum herbergt alle oogheelkundige zorg voor kinderen tot en met 14 jaar en is qua zorg, maar ook qua omgeving volledig afgestemd op de behoeften van het kind en de ouders. Gevolg: het verblijf in het ziekenhuis vindt plaats met minder angst.

Burgemeester Aboutaleb, Gemeente Rotterdam: "Onze ogen zijn onze vensters op de wereld. Het is daarom van groot belang dat we goed voor onze ogen zorgen. Van kinds af aan. En daarvoor is goede specialistische oogzorg een voorwaarde. Daarom ben ik zeer verheugd met dit nieuwe KinderOOGcentrum in Rotterdam. In alle opzichten ingericht voor kinderen: uitnodigend, op een kindvriendelijke manier ingericht, open, transparant. Voor volwassenen is het al geen pretje om naar een ziekenhuis te gaan, laat staan voor een kind."


Tjeerd de Faber, kinderoogarts Het Oogziekenhuis Rotterdam: "Mijn ultieme wens is dat een kind zich verheugt op een bezoek aan Het Oogziekenhuis. Dat het kind het ervaart als uitje of feestje, een dagje samen met papa en mama op pad en vooral dat hetgeen angst kent om naar de dokter te gaan."

Tijdens opening tevens lancering vuurwerklesbrief

Iedere jaarwisseling lopen veel kinderen en volwassenen aan één of beide ogen blijvend oogletsel door vuurwerk op. Afgelopen jaar werden helaas zelfs 21 ogen blind waarvan een/derde van kinderen. Om alle basisschoolleerlingen van Nederland te leren hoe je veilig met vuurwerk om kunt gaan, is een vuurwerklesbrief ontwikkeld. Deze werd tijdens de opening van het KinderOOGcentrum door de burgemeester officieel online gepubliceerd: www.vuurwerklesbrief.nl.


Via opdrachten en filmpjes kunnen de leerlingen van alles te weten komen over vuurwerk, hoe vuurwerk wordt gemaakt, waar het wordt opgeslagen en wat de gevolgen voor je ogen kunnen zijn als je onvoorzichtig met vuurwerk omgaat. Tot slot worden alle kinderen opgeroepen om een vuurwerkbril op te zetten: zowel als je vuurwerkafsteekt als wanneer je er alleen maar naar kijkt. Het is namelijk nog altijd zo dat ten minste 50% van de slachtoffers alleen maar naar vuurwerk kijkt. De vuurwerklesbrief is ontwikkeld op initiatief van Het Oogzorgnetwerk. De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven, het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, Stichting Oogfonds, Stichting Vuurwerkpreventie en de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

RTV Rijnmond

RTV Rijnmond maakte een item over het KinderOOGcentrum. Tjeerd de Faber, hoofd medische staf en kinderoogarts en Martine Brouwer, projectleider KinderOOGcentrum komen in het item aan het woord.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen