Afdelingen Acute Oogzorg en Algemene Oogheelkunde geopend na verbouwing

Julia Braun en Sandra HagenaarsDonderdag 1 november heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam de nieuwe locaties voor de afdelingen Acute Oogzorg (AOZ) en Algemene Oogheelkunde officieel geopend. De nieuwe poliklinieken zijn volledig ingericht rondom de patiënt.

De afdeling Acute Oogzorg heeft een nieuwe plek gekregen naast de ingang, zodat spoedpatiënten niet meer door het pand hoeven te lopen naar de eerste verdieping (de vorige locatie van de polikliniek). Ook is er meer ruimte en apparatuur om patiënten die in de avond, nacht of weekenden komen te behandelen. De medewerkers hebben binnen de nieuwe poliklinieken een prettigere en veiligere werkplek.

De opening

Tijdens de opening benadrukte Laurens Hoedemaker namens de cliëntenraad het belang van de betrokkenheid van patiënten bij dit soort projecten. De heer Hoedemaker heeft in dit traject een bijdrage geleverd door mee te denken over de bouw.

Marijke Wefers Bettink, oogarts en medisch aanspreekpunt van de afdeling Acute Oogzorg, sprak mede namens Caroline Storimans, medisch aanspreekpunt van de afdeling Algemene Oogheelkunde, haar trots uit over de nieuwe afdelingen en de wijze waarop iedereen zijn of haar bijdrage heeft geleverd.

Tot slot openden Julia Braun (meewerkend leidinggevende van de afdeling Acute Oogzorg) en Sandra Hagenaars (meewerkend leidinggevende van de afdeling Algemene Oogheelkunde) de afdelingen door het opentrekken van een lint. Daarna konden onze medewerkers onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers een kijkje nemen op de afdelingen.