Onderzoekers presenteren resultaten tijdens jaarlijkse donateursbijeenkomst stichting SWOO-Flieringa


Vrijdag 9 maart verwelkomde het R.O.I. (Rotterdams Oogheelkundig Instituut, onderdeel van Het Oogziekenhuis), geïnteresseerde donateurs tijdens de jaarlijkse SWOO-Flieringa donateursbijeenkomst. Voor donateurs is dit ieder jaar de uitgelezen kans om kennis te maken met de onderzoeken die mede dankzij hun steun kunnen worden uitgevoerd en om de betrokken onderzoekers te leren kennen.


Deze keer werd door Henk de Jong, onderzoeker bij het R.O.I., verteld over zijn onderzoek naar het effect van houdingsadviezen bij netvliesloslatingen. Daarnaast vertelde Peter van Etten, oogarts en vitreoretinaal chirurg, over zijn onderzoek naar laserbehandeling van floaters. Na het slotwoord van Caroline Storimans, oogarts en voorzitter van de SWOO, was er tijdens de lunch gelegenheid om de onderzoekers van het R.O.I. nader uit te vragen over hun werkzaamheden.

Zowel voor donateurs als voor onderzoekers was het een inspirerende dag. De betrokkenheid van de donateurs blijkt iedere keer weer groot te zijn, wat voor de onderzoekers erg motiverend werkt. We kijken nu al uit naar de donateursdag van 2019.

Bent u nog geen donateur maar wilt u wel donateur worden, kijkt u dan op de website van de onderzoeksstichting SWOO-Flieringa.

 

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen