Eerste live netvliesoperatie van Het Oogziekenhuis Rotterdam

Op 12 mei voerde oogarts Koorosh Faridpooya met succes een netvliesoperatie uit die live werd uitgezonden. Deze live-operatie trok de aandacht van netvlieschirurgen van over de hele wereld. Veel betrokken collega’s, waaronder het OK-team, het anesthesieteam en de artsen hielpen hieraan mee. Een mijlpaal waar we trots op mogen zijn!

live-opertie

Na de operatie sprak Faridpooya op het VitReEx 2023 congres in Venetië. Dit congres bracht verschillende deskundigen op het gebied van netvlieschirurgie samen, waar ze kennis deelden over de nieuwste innovaties aan de hand van live-operaties. De artsen kregen de kans om direct vragen te stellen en er werden complexe casussen besproken. Ook werd er gesproken over oogheelkundige robotchirurgie binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam. Deze kennisuitwisseling opent de deur naar mooie samenwerkingen en draagt bij aan wereldwijde vooruitgang in innovatie en wetenschap. 

 Het Oogziekenhuis Rotterdam blijft zich inzetten voor het verbeteren van oogheelkundige zorg en het bevorderen van innovatie. We zijn verheugd om deel uit te maken van een internationale gemeenschap van experts die zich inzetten voor de gezondheid van de ogen en het welzijn van de patiënten. 

live-operatie2