Het Oogziekenhuis genomineerd voor de Hedy d'Anconaprijs 2014

KinderOOGcentrum © eklund_terbeek architecten

Vanwege de bijzondere inrichting van het KinderOOGcentrum, ontworpen door eklund_terbeek architecten, is Het Oogziekenhuis genomineerd voor de Hedy d'Anconaprijs 2014.

Oogziekten roepen, nog meer dan bij volwassenen, onzekerheid en angst op bij kind en ouder. Daarom is het belangrijk dat kind en ouder zich veilig en op hun gemak voelen. In het kader hiervan is in 2012 het nieuwe KinderOOGcentrum geopend. Met het realiseren van deze nieuwe afdeling is kinderoogheelkundige topzorg geconcentreerd op één fysieke locatie; een angstreducerende omgeving voor kind en ouders.

De Hedy d'Ancona-prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorgsector waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur en (interieur)architectuur het zorgconcept ondersteunen.

Meer lezen over deze prijs?