Het Oogziekenhuis bouwt aan een beter en mooier ziekenhuis

Vanaf de kerstvakantie wordt er verbouwd op de begane grond van Het Oogziekenhuis Rotterdam aan de Schiedamse Vest 180. De afdelingen Acute Oogzorg (AOZ) en de Frontoffice worden bouwkundig samengevoegd tot één afdeling en in het tweede kwartaal van 2018 in gebruik genomen. Ook de afdeling Algemene Oogheelkunde verhuist naar de begane grond.

Tijdens de verbouwing draaien de afdelingen gewoon door op hun huidige (oude) locatie binnen het ziekenhuis. Uiteraard worden de kwaliteitsstandaarden continu gemonitord, patiënten ontvangen de oogzorg dan ook gewoon zoals zij die van ons gewend zijn. Ook tijdens de jaarwisseling ondervinden patiënten geen hinder van de verbouwing.

Waarom doen we dit?

De zorg verandert. Afdelingen bevinden zich echter vaak al lange tijd op de zelfde plaats binnen het ziekenhuis. Met de verbouwingen zorgen we ervoor dat het gebouw blijft passen bij de huidige zorgvraag. Daarnaast sluit de nieuwe indeling beter aan bij de wijze waarop wij onze patiënten willen behandelen.

Dit jaar zijn ook de afdelingen Maculadegeneratie & Uveïtis en Oogziekenhuis Focuskliniek verhuisd naar op de begane grond en de tweede etage in het pand aan de Schiedamse Vest 160.

Communicatie

We plaatsen komende periode regelmatig updates via de website en onze Facebookpagina. Vindt u dit interessant? Like dan onze Facebookpagina.