Het Oogziekenhuis finalist Dutch Design Awards

Gispen kantoorinrichters, bouwonderneming Heijmans en Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn de finalisten van de Beste Opdrachtgever Award 2013. Dat maakt de selectiecommissie van de Dutch Design Awards vandaag bekend. Met deze speciale prijs wordt goed opdrachtgeverschap beloond, waarbij de waarde en duurzaamheid van de relatie tussen de ontwerper en het bedrijfsleven voorop staat. De winnaar wordt op 19 oktober bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Awards prijsuitreiking in Eindhoven. Voorgaande jaren ging deze onderscheiding al naar Suzanne Oxenaar en Otto Nan (Hotel The Exchange, 2012), Ahrend (2011), Royal VKB (2010), citizenM (2009), en Nlisis (2008).

BESTE OPDRACHTGEVER AWARD
Een onafhankelijke commissie van managers en professionals uit het werkveld - bestaande uit Antoine Achten (De Kemp Rdam), Pieter Aarts (Tam Tam), Rita van Hattum (BNO) en Renee Wever (TU Delft) - heeft uit alle inzendingen van dit jaar drie kandidaten aangewezen. De selectiecriteria voor beoordeling beslaan het gehele professionele samenwerkingsproces tussen ontwerper en opdrachtgever. Daarbij wordt onder andere gekeken naar:  de manier van selecteren en briefen van een geschikt bureau, het bieden van ruimte voor creativiteit, de plaats van design in het bedrijf, hoe design aan strategische doelen wordt gekoppeld en het uiteindelijke borgen van de resultaten in de organisatie.

DRIE FINALISTEN

Gispen

Door samenwerking met Nederlandse ontwerpers heeft Gispen haar klassieke imago succesvol vertaald naar een eigentijdse uitstraling. Met name de zorgvuldig gemaakte combinaties tussen het te ontwikkelen product en de best passende ontwerper, krijgt waardering.

Heijmans

Heijmans toont een duidelijke toekomstvisie en betrekt experts uit diverse (ontwerp) disciplines al vroeg in het vernieuwings- en ontwikkelingsproces van projecten. In het bijzonder verdient de innoverende aanpak in de bouwsector meer aandacht.

Het Oogziekenhuis Rotterdam
In de organisatie van Het Oogziekenhuis Rotterdam is design tot in de kern zichtbaar dankzij intensieve coöperatie met uiteenlopende creatieve vakgebieden. De inspanning om de Patiënt- en bezoekerservaring voorop te stellen is in alle lagen merkbaar.

DUTCH DESIGN AWARDS
Dutch Design Awards (DDA) zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het 'Dutch Design Jaarboek', in samenwerking met nai010 uitgevers, vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

www.dutchdesignawards.nl