Het Oogziekenhuis Rotterdam behaalt derde NIAZ-accreditatie


Rotterdam, 20 november 2017 - Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft voldaan aan de internationale accreditatie van NIAZ-Qmentum. Met deze derde accreditatie toont Het Oogziekenhuis aan dat de organisatie zo is ingericht dat patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars er op kunnen vertrouwen dat er kwalitatief hoogstaande en veilige zorg wordt geleverd en dat deze zorg adequaat wordt geborgd. Tevens toont het ziekenhuis aan dat de bedrijfscultuur gericht is op continue verbetering.

 

Het Oogziekenhuis werd getoetst op zes normensets: ambulante zorg, infectiepreventie en - bestrijding, perioperatieve zorg, medicatiebeheer, governance en leiderschap. Op alle vereiste instellingsrichtlijnen heeft het ziekenhuis goed gescoord.

 

In het bijzonder kreeg het ziekenhuis complimenten voor het multidisciplinair overleg met kind en ouder binnen het KinderOOGcentrum, het introductieprogramma voor AIOS en voor het Nederlandstalige voorlichtingsmateriaal voor patiënten.

 

"Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft de accreditatie NIAZ-Qmentum zonder enig voorbehoud behaald", aldus Kees van Dun, directeur van het NIAZ. "Een solide resultaat voor de gehele organisatie", reageert Nico Klay, voorzitter van de raad van bestuur van Het Oogziekenhuis. "Ik ben trots op alle collega's die in de behandelteams kwalitatief goed werk leveren".

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen