Het Oogziekenhuis wint Emotional Experience Award

Het Oogziekenhuis Rotterdam is trotse winnaar van de Emotional Experience Award. Het ziekenhuis ontving deze prijs voor haar inzet op het gebied van emotionele 'klant'beleving.

Angst om blind te worden is de grootste angst na de angst om te overlijden, zodoende is binnen Het Oogziekenhuis angstreductie en de emotionele beleving van de patiënt van groot belang. Angstreductie staat dan ook centraal in de processen, de inrichting van het ziekenhuis en communicatie met de patiënt. Het personeel wordt zorgvuldig getraind in het omgaan met de angsten en bijkomende emoties van de patiënt.

De organisatie is onder de indruk van de manier waarop Het Oogziekenhuis angstreductie bewerkstelligt door niet alleen gebruik te maken van bestaande concepten uit de zorg, maar vooral te leren van andere sectoren.