Nominatie dienstkleding Oogziekenhuis Corporate Fashion Award 2012

De dienstkleding van Het Oogziekenhuis Rotterdam is genomineerd voor de Corporate Fashion Award 2012 in de categorie Health & Care. Het ontwerp van de kleding is volledig afgestemd op de kernwaarden van Het Oogziekenhuis. Daarbij was naast het vergroten van de herkenbaarheid van medewerkers bij de patiënten en het ondersteunen van de servicegerichte instelling bovenal het reduceren van angst bij patiënten van groot belang. Tot slot moest de kleding praktisch zijn: comfortabel zitten, goed te reinigen zijn en bestaan uit duurzaam materiaal.

Tweedejaars studenten van de deeltijdopleiding ‘modestyling’ van Artemis, is gevraagd de visie en kernwaarden te vertalen naar een inspiratieboek. Ontwerpster Saskia Markx van Studio Markx heeft op basis van het inspiratieboek en een aanvullende briefing, de kleding ontworpen.

De nieuwe dienstkleding van het ziekenhuis werd in januari 2011 geïntroduceerd en wordt gedragen door verpleegkundigen, artsen, en diverse ondersteunende oogheelkundige medewerkers en is geproduceerd door Emergo Textile Projects.

Kleding oogziekenhuis genomineerd in de categorie Health & Care

Alle 42 ingezonden collecties zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Paul Schulten, Nannet van der Kleijn, Leanne Bogers en Aad Bouberg. Er zijn vijf mogelijke categorieën, namelijk workwear, corporate fashion wear, casual fahion wear, health & care en best stock collections en in elk van de vijf categorieën zijn drie collecties genomineerd. In de categorie Health & Care zijn naast de kleding van Het Oogziekenhuis (Emergo Textile Projects) ook Tante Louise-Vivensis (De Berkel) en  Aafje Thuiszorg huizen en zorghotels (Weenink/Kwintet) genomineerd.

De collecties dienen er stylish verantwoord uit te zien, modern maar toch zakelijk. Daarnaast spelen comfort en kwaliteit een belangrijke rol. Corporate kleding dient ‘prettig’ te dragen en comfortabel aan te voelen gedurende het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden. Tegelijkertijd moet het ook tegen een stootje kunnen. Tot slot dient het geheel herkenbaar te zijn voor de organisatie, met andere woorden representatief te zijn en te passen bij de corporate branding.

Op basis van deze criteria zal per categorie een winnaar benoemd worden, die gedurende de Corporate Fashion Award kenbaar wordt gemaakt. De collecties worden gepresenteerd op de catwalk tijdens een spetterende show met een diner op 18 april 2012 in Ahoy Rotterdam, gepresenteerd door Sylvana Simons.

Angstreductie bij patiënten door dienstkleding

Het leidend principe binnen Het Oogziekenhuis is angstreductie bij patiënten. De dienstkleding moet deze visie ondersteunen en waar mogelijk versterken. Gastvrijheid, klantvriendelijkheid en servicegerichtheid spelen naast professionaliteit en de kennis en kunde van de medici een grote rol bij angstreductie. Patiënten voelen zich welkom en gastvrij ontvangen en voelen geen angst, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd.