Ron Treffers benoemd tot voorzitter raad van bestuur ad interim van Het Oogziekenhuis Rotterdam

Ron Treffers
Ron Treffers

De raad van toezicht van Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft drs. Ron Treffers benoemd tot voorzitter van de  raad van bestuur (a.i.) als opvolger van Nico Klay. Treffers is oud-bestuursvoorzitter van de Alrijne Zorggroep, daarvoor was hij lid van de raad van bestuur van het HagaZiekenhuis. Van oorsprong is hij anesthesioloog / intensivist. 

Piet Batenburg (voorzitter raad van toezicht): "Wij zijn verheugd met de komst van Ron Treffers. Met hem benoemen wij een ervaren bestuurder, die als opdracht heeft - in samenwerking met alle betrokkenen - de door Nico Klay ingezette koers verder aan te scherpen zodat de positie van Het Oogziekenhuis Rotterdam als (inter-)nationaal leidend topinstituut verder wordt versterkt."  

Ron Treffers: "Ik vind het een grote eer om tijdelijk leiding te mogen geven aan een topinstituut als Het Oogziekenhuis Rotterdam. Ik verheug me op de samenwerking met de medische staf, het management en alle andere medewerkers. Gezamenlijk zullen we de  strategie aanscherpen waarmee Het Oogziekenhuis Rotterdam ook in de toekomst de beste specialistische zorg kan blijven bieden.''

Ron Treffers start op maandag 13 augustus bij Het Oogziekenhuis.