Zaterdag 21 juni 2014: Rotterdam-Moorfields Benefietevenement in De Kuip

Zaterdag 21 juni 2014: Rotterdam - Moorfields Benefiet Evenement in De Kuip
Tekening gemaakt door Sylvie Overheul.

Hierbij nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan het zesde Rotterdam-Moorfields Evenement, dat op zaterdag 21 juni 2014 zal plaatsvinden in Feyenoord stadion De Kuip.

Het evenement zal beginnen met een symposium met als thema: ‘ontwikkelingen en ontwikkelingshulp in 140 jaar oogheelkunde’.

De presentaties zullen voor zowel oogartsen, optometristen en opticiens als voor leken op het gebied van de oogheelkunde interessant zijn om bij te wonen.

Iedereen is welkom!

Gedurende het symposium zal op het voetbalveld van De Kuip een voetbalclinic worden gegeven, inclusief een rondleiding door het stadion. Iedere symposiumdeelnemer krijgt de mogelijkheid om hiervoor een jonge voetballiefhebber
(leeftijd 5 tot 15 jaar) in te schrijven.

Retina Repair Foundation en 140 jaar Oogziekenhuis

Na het symposium en de voetbalclinic zijn alle aanwezigen zeer welkom op de benefiet borrel. Tijdens deze borrel hopen we door middel van een veiling en een loterij zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de dag: de door Marc Veckeneer opgerichte Retina Repair Foundation.

De dag zal worden afgesloten met de zesde benefiet voetbalwedstrijd tussen medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam en Moorfields Eye Hospital. Het zou heel leuk zijn als zoveel mogelijk toeschouwers ons komen aanmoedigen tijdens deze spannende wedstrijd in De Kuip!

Tot ziens op 21 juni in De Kuip!

Met vriendelijke groet,

Koen van Overdam, oogarts
Vitreoretinale chirurgie
Het Oogziekenhuis Rotterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brenda Baan, b.baan@oogziekenhuis.nl, telefoonnummer 010-4017788.

Programma Evenement

1.   09.30 - 15.30   -   Rotterdam - Moorfields Symposium   -   Ontwikkelingen en ontwikkelingshulp in 140 jaar oogheelkunde.

2.   09.30 - 15.30   -   Feyenoord Voetbalclinic en Rondleiding   -   Voor kinderen van 5 - 15 jaar in De Kuip.

3.   15.30 - 17.30   -   Retina Repair Foundation Borrel   -   Met loterij en veiling voor de Retina Repair Foundation.

4.   17.30 - 19.30   -   Rotterdam - Moorfields Voetbalwedstrijd   -   Tussen medewerkers van beide oogziekenhuizen.

Programma symposium

09.00   Registratie

09.30   Opening

09.40   Gurmit Uppal- 3D animatie voor wetenschapelijk onderzoek
10.00   Nic Reus - Cataract in 2014 - verwachtingen van patiënt en oogarts
10.20   Jan Pameijer - Optimale staaroperaties onder minimale omstandigheden in Suriname

10.40   Koffie

11.00   Eric Lindstedt - Glasvocht- en netvlieschirurgie
11.20   Koen van Overdam - Vaatchirurgie in het oog
11.40   Marc Veckeneer - State of the art netvlieschirurgie in centraal Afrika?

12.00   Lunch

12.50   Koorosh Faridpooya - Robot-geassisteerde netvlieschirurgie
13.10   Jan van Meurs - Implantatie van een netvlieschip
13.30   Lyndon Da Cruz - Gen- en stamceltherapie

13.50   Thee

14.10   Tjeerd de Faber - Alles wat je moet weten over de klap na de vuurpijl
14.30   Frans Hiddema - Je komt toch naar het ziekenhuis om beter te worden?
14.50   Lieven De Coster - Flying a dream to the heart of Africa
15.10   Willem van den Bosch - Help!?

15.30   Afsluiting