17 januari: sprekersavond voor mensen met een visuele beperking die graag aan de slag willen met hun ideeën.


Op donderdagavond 17 januari 2019 vindt de sprekersavond ‘Blind vertrouwen op succes’ plaats in Huis van de wijk De Kipstraat in Rotterdam-Centrum.

De avond is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die graag aan de slag willen met de uitvoering van hun ideeën maar nog ervaring te kort komen en voor mensen die direct of indirect te maken hebben met de doelgroep; zoals welzijns- en zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmakers van de gemeente.

Annemarie Nodelijk brengt met ‘Blind vertrouwen op succes’ de verschillende doelgroepen bij elkaar en biedt ervaringsdeskundigen, die hun talenten succesvol hebben weten in te zetten, de kans hun kennis breed te delen. Maar ook de tegenslagen die zij hebben weten te overwinnen. Samen ervaringen uitwisselen en elkaar bevragen staat deze avond centraal.

Organisator Annemarie Nodelijk is ontwerpster van de tassenlijn Anniestijl. Annemarie is visueel beperkt maar dit heeft haar er niet van weerhouden om haar beroep als mode- ontwerpster uit te voeren en daarnaast modeworkshops te organiseren die speciaal gericht zijn op blinden en slechtzienden. Toen zij slechtziend werd merkte zij al gauw dat er een tekort is aan leuke recreatieve activiteiten voor deze groep. In 2012 is zij ook de dansschool ‘Blinde liefde voor salsa’ in Rotterdam gestart. Inmiddels is Annemarie aanjager van vergelijkbare dansscholen in Den Bosch en Amsterdam. Door haar inzet is het duidelijk geworden dat zowel de doelgroep als anderen vaak goede en innovatieve ideeën hebben, maar vaak ervaring te kort komen om de ideeën succesvol tot uitvoering te brengen. Met ‘Blind vertrouwen op succes’ wil zij hier verandering in brengen.

De avond start met een korte introductie van Annemarie waarna drie sprekers aan het woord komen. Zo vertelt Deborah Camaron over haar werk als sociaaljongerenwerker waarin zij onder andere een groep jongeren begeleidt die zelf theater maken. Met haar bedrijf by DeeDee is zij ondertussen uitgegroeid tot een sociaal cultureel ondernemer die zich niet laat beperken door haar beperkingen of verleden. Die haar expertise vanuit social work combineert met haar passie voor kunst en cultuur. Pim van de Ham spreekt over zijn beroep als fietsenmaker in combinatie met zijn visuele uitdaging. Pim werkt bij Fietsgewoon dat onderdeel uitmaakt van het platform Helpgewoon. Zij leiden mensen met een visuele beperking op tot fietsenmaker.

De avond wordt afgesloten met Martin van de Lustgraaf van Nfactory. Martin zijn hart gaat sneller kloppen van het coachen ‘van overleven naar opleven’ en is de organisator van het Wijland Congrestival Sociaal en Gezond, een kruising tussen een inhoudelijk congres en een vrolijk en verbindend festival voor spraakmakende initiatieven en praktijken uit de gezondheidszorg en het sociaal werk. De entree is gratis en aanmelden via mail is gewenst.

Waar en Wanneer?

Datum en tijdstip
De avond vindt plaats op donderdag 17 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie
Huis van de Wijk De Kipstraat
Kipstraat 37
3011 RS Rotterdam

Contactgegevens
Blindvertrouwenopsucces@outlook.com

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen