3e Dutch Orbital Society (DOS) Symposium enthousiast ontvangen

Organisatiecomité 3e DOS Symposium

Op zaterdag 28 januari 2017 vond het 3e Dutch Orbital Society (DOS) Symposium plaats in het historische Fort Voordorp te Groenekan. Het symposium over ooglid-, traanweg- en oogkaschirurgie voor oogartsen (in opleiding) wordt georganiseerd door de DOS in samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam.

De tweejaarlijkse, door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap geaccrediteerde bijeenkomst heeft tot doel de deelnemers te informeren over de nieuwe (innovatieve) ontwikkelingen binnen de oculoplastische, traanweg- en orbitachirurgie. De sprekers kwamen uit diverse disciplines (oogheelkunde, kaakchirurgie, pathologie en anatomie) en waren allen afkomstig van Nederlandse centra. Speciale gastsprekers waren prof. dr. Ronald Bleys (anatoom, UMCU), prof. dr. Marijke van Dijk (patholoog, UMCU), en dr. Maarten Koudstaal (MKA-arts, Erasmus MC en Het Oogziekenhuis Rotterdam). Sprekers vanuit Het Oogziekenhuis waren dr. Willem van den Bosch, drs. Ronald de Keizer en dr. Dion Paridaens (oculoplastisch en orbitachirurgen).

Het symposium werd bijgewoond door ongeveer 140 oogartsen en arts-assistenten, die na afloop enthousiast reageerden.  De organisatoren waren de oculoplastisch & orbitachirurgen dr. Dion Paridaens (Het Oogziekenhuis Rotterdam) en drs. Roel Kloos (AMC Amsterdam). Het organiserend secretariaat was in handen van Alexandra Bieren (Het Oogziekenhuis Rotterdam).