Yvonne Koppelman benoemd als bestuurder van Het Oogziekenhuis Rotterdam


De raad van toezicht van Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft mevrouw drs. Yvonne Koppelman (43 jaar) per 16 september 2019 benoemd als bestuurder van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Yvonne Koppelman zal de bedrijfskundige portefeuille invulling gaan geven in collegiaal bestuur met de heer Ron Treffers, voorzitter raad van bestuur a.i..

Yvonne Koppelman is momenteel directeur financiën bij het Amsterdam UMC, locatie AMC. Daarvoor was zij ondermeer divisiemanager bij het VUMC en themadirecteur bij het Erasmus MC. Yvonne Koppelman: “Ik kijk uit naar deze rol waarin ik mag bijdragen aan de hoop op (het behoud van) zicht. Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt zorg aan patiënten die nauwelijks door andere ziekenhuizen wordt geboden. Zorg waarbij nog veel uitdagingen op ons pad liggen. En dat binnen een uniek en ambitieus ziekenhuis in mijn eigen stad.

De raad van toezicht is zeer verheugd met de benoeming van Yvonne Koppelman. Piet Batenburg, voorzitter raad van toezicht: “De huidige interim bestuurder heeft met de organisatie de strategische koers van Het Oogziekenhuis Rotterdam aangescherpt. Met Yvonne Koppelman krijgen wij een ambitieuze bestuurder met een brede en relevante ervaring in en kennis van topspecialistische zorg, opleidingen en onderzoek. Zij kan Het Oogziekenhuis Rotterdam, samen met de nog te benoemen tweede bestuurder, de komende jaren succesvol door de ingezette transitie leiden”.

Het Oogziekenhuis Rotterdam is momenteel bezig met de werving van een tweede bestuurder met een zorggerelateerde achtergrond ter opvolging van Ron Treffers.